Gemeente Soest

Fatih Moskee

Datum: 27/04/2005

Werkgroep Fatih Moskee Soest stelt twee varianten voor

Het advies van de werkgroep Fatih Moskee Soest is aangeboden aan het gemeentebestuur van Soest en het moskeebestuur. De twee varianten die de werkgroep adviseert, worden de komende periode uitgewerkt. Daarna volgt overleg met de werkgroep. In de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu (RVM) van 24 mei staat het onderwerp op de agenda. Daarna volgt inspraak en overleg met omwonenden.

Werkgroep

Het gemeentebestuur van Soest en het bestuur van de Fatih Moskee stelden in februari een werkgroep in. Taak van deze werkgroep was advies uit te brengen aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Soest en het bestuur van de Fatih Moskee Soest over de nieuw te bouwen moskee op de locatie Koningsweg - Vrijheidsweg, de inrichting van het terrein en het gebruik van de moskee. De werkgroep is vier maal bijeen geweest onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. De resultaten van de bijeenkomsten zijn samengevat in een aantal adviespunten. Deze adviespunten zijn overgenomen door het gemeentebestuur en het moskeebestuur.

Varianten

De werkgroep heeft zich onder andere gebogen over een aantal ontwerpaspecten, zoals het aantal en de locatie van de parkeerplaatsen, het groene karakter, het uitzicht op de moskee en het talud.

Het gemeentebestuur en het moskeebestuur hebben afgesproken om twee varianten nader uit te werken:

* een variant met de moskee bij de Koningsweg en
* een variant met de moskee bij de Industrieweg.

Tevens gaan het gemeentebestuur en het moskeebestuur nadere afspraken maken over de omvang en het gebruik van de multifunctionele ruimte en de winkelruimte.

Nadat de twee varianten verder zijn uitgewerkt in een conceptontwerp, krijgen de belanghebbenden de mogelijkheid om hierop te reageren. Volgens de huidige planning zal dat nog voor de zomervakantie van 2005 plaats vinden. Daarna maakt het moskeebestuur een definitief ontwerp, waarvoor een bouwaanvraag wordt ingediend.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer