AutoRai

Citroën C4 1.6 16V beste caravantrekker 2005

(27-4-2005)
Een door het toonaangevende ANWB maandblad âKampeer & Caravan Kampioenâ samengestelde jury van auto- en caravanjournalisten heeft besloten wie zich âTrekauto van het Jaarâ mag noemen. Deze keer viel de eer te beurt aan de Citroën C4 1.6 16V.
Om een antwoord te krijgen op de vraag âwie trekt het best?â onderwerpt de redactie van het toonaangevende ANWB maandblad âKampeer & Caravan Kampioenâ jaarlijks twintig tot vijfentwintig nieuwe autoâs aan een vergelijkingstest. Een tienkoppige jury van auto- en caravanjournalisten uit binnen- en buitenland is twee dagen bezig om uit te maken wie zich âTrekauto van het Jaarâ mag noemen. Ze gebruikt daarvoor het testcentrum van DAF in St.Oedenrode. Deze keer viel de eer dus te beurt aan de Citroën C4 1.6 16V. De C4 wist eerst in zijn klasse te winnen en werd daarna uitgeroepen tot overall winnaar.

Eervolle vermeldingen gaan naar de Volvo V50 2.0D, de Hyundai Sonata 2.4 en de Citroën C5 1.6 HDI. De jury heeft alle autoâs getest met een caravan, waarvan het gewicht was afgestemd op dat van de trekkende auto. Tijdens de testritten wordt gelet op prestaties, weggedrag en comfort. De zogenaamde ânon-driving juryâ onderzoekt de vakantievriendelijkheid van de autoâs. Zij let onder meer op de inhoud van de bagageruimte en geven punten voor het gemak waarmee de caravan (12 volt stekker, enz.) aan de auto is te koppelen.

Arnaud de Lamothe, Algemeen Directeur van Citroën Nederland, is erg blij met deze onderscheiding; âDe uitstekende rijeigenschappen van de Citroën C4 worden wederom onderstreept en bovendien beloond door een vakkundige jury. Voeg daarbij de 5 sterren die de auto heeft gekregen van EuroNCAP en we kunnen niet anders dan concluderen dat we de consument een zeer comfortabele en veilige auto te bieden hebben.â