Politie Zuid-Holland-Zuid

27/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-04-2005 - Persberichten District II

VAN DE FIETS GETRAPT
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ALBLASSERDAM- Een 21-jarige man uit Ridderkerk is door de passagier van een scooter van zijn fiets getrapt en ten val gekomen. Dit gebeurde op zondagochtend 24 april 2005 omstreeks 00.30 uur op de brug over de Noord. Hij deed 26 april 2005 pas melding bij de politie. De man fietste over het fietspad van de brug in de richting Ridderkerk achter hem fietste zijn broer. Halverwege de brug werd hij ingehaald door een scooter. De passagier die achterop de scooter zat gaf vermoedelijk met opzet een trap tegen zijn fiets. Hij viel en kwam met zijn gezicht op het wegdek terecht. Hij raakte even buiten bewustzijn. Hij werd met verwondingen aan zijn kin, neus en lip en schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zijn de verwondingen gehecht en behandeld. Tevens bleek dat zijn kunstgebit gebroken was. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien of meer weten van dit voorval, worden verzocht te bellen met de gebiedsagenten in Alblasserdam op telefoonnummer 0900-8844.

TRACTOR IN BRAND
NIEUWLAND- Op dinsdagmorgen 26 april 2005 omstreeks 06.45 uur raakte bij een veehouder aan de Smalzijde een landbouwtractor in brand. De 63-jarige veehouder was bezig met melken toen hij de claxon van de tractor hoorde. Toen hij opkeek zag hij dat de tractor in brand stond. Hij belde direct 112 en begon met blussen. Het vuur was al uit toen de brandweer arriveerde. Er ontstond fikse schade aan de tractor. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voort.

ROODLICHT CONTROLE
LEERDAM - Tijdens een roodlicht controle op de Tiendweg hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 26 april 2005 van 08.00 tot 08.30 uur.

SNELHEIDSCONTROLE
HOOGBLOKLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Bazeldijk hebben politieagenten 45 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 26 april 2005 van 08.00 tot 10.15 uur. In totaal werden ongeveer 545 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

LUCHTDRUKPISTOOL
PAPENDRECHT De politie heeft dinsdagavond 26 april een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. De politie kreeg de melding dat er vanuit een bus aan de Slobbengorsweg met een luchtdrukpistool zou zijn geschoten. Ter plaatse overhandigde de man het pistool en een doosje met kogeltjes aan de politie. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man verklaarde het geweer te hebben gekregen en aan de Slobbengorsweg te hebben geschoten op een schietschijf in het zand. De man werd in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het geweer en de kogeltjes zijn in beslag genomen.

TANKEN ZONDER TE BETALEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft dinsdagavond 26 april een 21-jarige man uit Echteld aangehouden nadat hij bij een tankstation aan de A15 had getankt zonder te betalen. Toevallig wilde de politie ook net gaan tanken op het benzinestation toen ze de melding van de caissière kregen dat er een auto vandoor ging. De alerte agenten gingen er achteraan en wisten de man aan te houden ter hoogte van de afslag Gorinchem-Oost. Andere agenten checkten op dat moment de bandopname op het tankstation, gaven het juiste kenteken door aan de collegas bij de verdachte en namen een aangifte op van het tankstation. Daarop werd de bestuurder van de wagen aangehouden op verdenking van diefstal dan wel verduistering. Hij verklaarde geen geld bij zich gehad te hebben. De man werd ingesloten.

OVERLAST
GORINCHEM De politie heeft dinsdagmiddag 26 april twee jongens van 19 en 20 jaar uit Heukelum aangehouden. De politie kreeg de melding van overlast bij het station op de Stationsweg. De politie sprak de jongens aan op hun gedrag maar de twee wilden niet luisteren en niet meewerken. Op de vraag naar een identiteitsbewijs wilde de 19-jarige deze niet geven. De 20-jarige wilde weglopen en voldeed daarbij niet aan het bevel en de vordering om terug te komen. Daarop werden de twee aangehouden. Op het bureau zijn de twee verhoord en later heengezonden. Ze krijgen een dagvaarding.