Politie Zuid-Holland-Zuid

27/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-04-2005 - Persberichten District I

INBRAAK IN KERK
HENDRIK-IDO-AMBACHT- In de nacht van zondag 24 op maandag 25 april 2005 is ingebroken in een kerk aan het Kerkplein. Nadat een glas in lood ruit werd vernield kon men binnenkomen. Er werd één collectebus met daarin een klein geldbedrag gestolen. Uit een tweede bus werd geld gestolen en deze werd leeg achtergelaten. Het bedrag wat is gestolen, is onbekend.

INBRAAK WONING; AUTO GESTOLEN
DORDRECHT - In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 april 2005 werd ingebroken in een woning aan de Cederlaan. Men is vermoedelijk via de garage binnengekomen. De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Vanuit een kast werden de autosleutel van een personenauto gestolen. Daarna stal men de voor de deur geparkeerde zwarte Volvo XC 90 kenteken 54-PN-JX. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT - Tijdens een bromfietscontrole op de Cereslaan hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 11 keer wegens overschrijding van de constructiesnelheid, 3 keer voor het niet tonen van een bromfietscertificaat, 1 keer voor het niet tonen van een verzekeringsbewijs. Een 20-jarige man uit Dordrecht wilde geen gegevens verstrekken. Ook wilde hij na vordering niet meewerken en werd daarop aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 26 april 2005 van 07.45 tot 10.15 uur. De bromfietsen werden door motorrijders naar de controleplek gebracht.

VERNIELING RUIT
ZWIJNDRECHT Een 21-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 26 april 2005 omstreeks 09.15 uur bij het kantoor van de Grote Rivieren aan de Stationsweg. De man was kwaad omdat hij geld vroeg en dit niet direct kreeg. Tijdens het duwen tegen de buitendeur sneuvelde de ruit. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.