1e persbericht van woensdag 27 april 2005

Eindhoven 27-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na huiselijk geweld aangehouden

In een woning in Strijp is dinsdag om 19.30 uur een 27-jarige Eindhovense man aangehouden nadat hij in hun woning zijn 25-jarige vriendin heeft mishandeld. Hij had haar geslagen en met spiritus overgoten. Toen hij een aansteker ging zoeken kon de vrouw vluchten en de politie waarschuwen. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na aanranding aangehouden

Op de Van Pedestraat is woensdag om 2.55 uur een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een half uur voor zijn aanhouding een 46-jarige Eindhovense vrouw heeft aangerand. De vrouw liep op de Dasstraat toen een man haar vastpakte en tegen de grond gooide. Hij betastte haar en toen zij begon te schreeuwen liep hij weg. Een buurtbewoonster belde de politie omdat zij hoorde gillen. De politie kon de man in de buurt aanhouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na vernieling

Een 32-jarige Eindhovenaar is woensdag om 2.50 uur op het Baekelandplein aangehouden. Politiemensen zagen dat hij bij een geparkeerde auto bukte en een band kapot stak. Het mes waarmee hij dat deed is volgens de Wet Wapens en Munitie een wapen zodat er nu proces-verbaal wordt opgemaakt voor vernieling en het in bezit hebben van een verboden wapen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Verdachte van auto-inbraak aangehouden

Dinsdag om 18.55 uur is op het Stationsplein een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man werd betrapt bij de inbraak in een geparkeerde auto. Van het achterportier was een ruit vernield. Er was nog niets uit de auto weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Overvallers snel aangehouden

Op de Lithoijenseweg zijn woensdag om 1.50 uur een 41-jarige man en een 47-jarige vrouw, beiden zonder vaste woonplaats, aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij woensdag rond 1.30 uur op de Dijksestraat een 57-jarige Helmonder hebben beroofd. Zij sloegen de man en namen twee gouden kettingen, een Rolexhorloge en de portemonnee weg. Het slachtoffer, dat flink gedronken had, kon een summier signalement geven, maar dat was genoeg om een half uur later de twee verdachten aan te houden. Zij waren in het bezit van de spullen die van de man weggenomen waren. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Sigaretten en parfums weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel in de Heistraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een onbekend aantal pakjes sigaretten en flesjes parfum gestolen. Uit de kassa werd ook geld, ongeveer 400 euro, weggenomen. De achterdeur van de winkel werd opengebroken.

Geldrop: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

Dinsdag om 21.50 uur is in zijn woning in Geldrop een 24-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man had zijn 26-jarige vriendin uit Deurne in zijn woning mishandeld. De vrouw was met de vuist in het gezicht en het lichaam geslagen. De man is ingesloten.

Valkenswaard: Man aangehouden na verduistering scooter

In een hotel in Eindhoven is dinsdag om 22.20 uur een 43-jarige man uit Oostrum aangehouden. De man werd gezocht in verband met de verduistering van een scooter op 16 februari in Valkenswaard. Een man uit Valkenswaard had zijn scooter in een advertentieblad te koop aangeboden. Een man had belangstelling voor de scooter en wilde een proefrit maken. Hij kwam niet meer terug van de proefrit. Uit onderzoek bleek dat de man uit Oostrum als verdachte aangemerkt kon worden. Na zijn aanhouding is de man ingesloten.

Veldhoven: Werkneemster steelt geld van baas

Dinsdag om 19.35 uur is in een horecazaak in Veldhoven een 21-jarige vrouw uit Bergeijk aangehouden. De vrouw wordt verdacht van de verduistering van geld, ruim 1500 euro. De werkgever miste dinsdagavond het geld dat in de kluis moest liggen. Uit onderzoek bleek dat het geld nu in de handtas van de werkneemster zat. Zij bekende de diefstal van het geld. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbrekers nieuwbouwwoningen aangehouden

Op de Strijpsebaan zijn dinsdag om 22.05 uur twee Eindhovenaren van 35 en 38 jaar oud aangehouden. De aanhouding gebeurde nadat de politie een melding had gekregen dat er werd ingebroken in nieuwbouwwoningen aan het Blauwven. De twee mannen werden in de buurt aangetroffen en ze bleken een plastic tas bij zich te hebben waarin gereedschap en vier thermostaten zaten. De thermostaten waren uit de nieuwbouwwoningen gestolen. Van enkele woningen was een ruit vernield. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.