Gemeente Gouda


twee kunstgrasvelden groenhovenpark (26/04/05)

Nog deze zomer worden twee kunstgrasvelden aangelegd op het sportpark Groenhovenpark. Daarmee heeft het College van BenW opnieuw een stap gezet in de uitvoering van het plan om de kwaliteit van de sportvoorzieningen in Gouda op een hoger plan te brengen.

Wethouder Ton van Huut; Dit is een fantastische ontwikkeling voor de Goudse sport, dankzij een hele goede samenwerking tussen de betrokken sportverenigingen hebben we dit kunnen realiseren.

Het kunstgras krijgt langzamerhand een belangrijke plek op de Goudse sportparken. Na ONA, Olympia en Jodan Boys heeft binnenkort ook sv Gouda als vierde voetbalvereniging de beschikking over een kunstgrasveld. Ook het arsenaal aan kunstgrasvelden ten behoeve van het hockey wordt uitgebreid. De gemeente legt een kunstgrasveld aan voor de Goudse mixed hockey club (GMHC). Dit veld zal ook gebruikt worden voor schoolsport en andere takken van sport. De bestaande kunstgras hockeyvelden zijn door GMHC met eigen middelen gefinancierd. De komst van het nieuwe hockey kunstgrasveld was niet mogelijk zonder de medewerking van sv Gouda. De voetbalclub staat een trainingsveld af. Ter compensatie wordt het recreatiespeelveld in het Groenhovenpark mede geschikt gemaakt als oefenveld voor de voetbalvereniging. Met deze investeringen wordt de intensiteit van het gebruik van de sportparken opgevoerd hetgeen tegemoet komt aan de bestaande behoefte.
Footer