Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS DOOR INDUSTRIEANALIST UITGEROEPEN TOT MARKTLEIDER IN SSL VPN

Omzet hoger dan gecombineerde omzet van drie grootste concurrenten

Schiphol-Rijk, 27 april 2005 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) is volgens een rapport van analistenbureau IDC nog steeds marktleider in de Secure Sockets Layer Virtual Private Network-markt (SSL VPN). In het rapport 'Worldwide SSL VPN Appliance 2005-2009 Forecast and 2004 Vendor Shares: Delivery Secure Application Access' van maart 2005 staat dat Juniper Networks in 2004 195 procent meer SSL VPN-omzet heeft gerealiseerd dan in 2003.

"Juniper Networks was in 2004 duidelijk marktleider met omzetcijfers die hoger liggen dan de gecombineerde cijfers van de drie grootste concurrenten", zegt Charles Kolodgy, Research Director Security Products bij IDC. "Het aanbod van SSL VPN appliances van Juniper speelt in op de eisen van potentiële gebruikers. De producten behoren tot de meest volwassen oplossingen in de markt."

David Flynn, Vice-President of Products, Security Products Group van Juniper Networks, voegt hieraan toe: "Juniper blijft zich richten op de levering van geavanceerde, veilige en betrouwbare netwerkoplossingen aan wereldwijd actieve klanten. Dit laatste rapport bevestigt dat we de leiding hebben boven concurrerende producten en onderstreept de waarde die klanten hechten aan de beveiliging, betrouwbaarheid en lage total cost of ownership die onze producten bieden."

Het rapport beschrijft hoe bedrijven miljarden besteden aan netwerkbeveiliging. IT-managers en IT-medewerkers worden tegelijkertijd uitgedaagd om hun IT-infrastructuur aan meer gebruikers aan te bieden: aan medewerkers en niet-medewerkers. De toenemende vraag naar snelle en veilige toegang op afstand is mogelijk door gebruik van technologie op basis van Secure Sockets Layer (SSL). Deze is standaard ingebouwd in internetbrowsers om een Virtual Private Network (VPN) te creëren. SSL VPN's worden nu beschouwd als sterk alternatief voor op IPSec gebaseerde VPN's. SSL VPN's zijn makkelijker inzetbaar, beschikbaar via het web en vereisen geen complexe installaties op client-systemen. Zij zijn daardoor de perfecte optie voor toegang op afstand.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk.Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Service providers, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.