Digitale Gemeente Houten

Inwoners tevreden over wonen en leven in Houten

woensdag 27 april 2005 - Bron: Gemeente Houten

Houtenaren zijn nog steeds tevreden over het wonen en leven in Houten. Ze geven gemiddeld het rapportcijfer 7.6 voor hun buurt en een 7.1 voor de gemeente Houten als geheel. Belangrijkste problemen vinden inwoners: te hard rijden, overlast van scooters en brommers, hondenpoep, overlast van groepen jongeren en zwerfvuil.

Dit zijn enkele uitslagen van de Monitor Leefbaarheid en Veiligheid waaraan eind 2004 ruim 1.000 Houtenaren meededen. Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in de mening van de inwoners over zaken als leefbaarheid van de buurt en veiligheid in Houten. In 1998 en 2002 vonden in Houten vergelijkbare onderzoeken plaats. Over de meeste aspecten van leefbaarheid en veiligheid oordelen de bewoners net als in 2002 en 1998 (zeer) positief.

Verschillen per wijk
Het onderzoek laat per wijk zien wat bewoners vinden van allerlei voorzieningen in Houten en wat zij de belangrijkste problemen vinden. Er blijken namelijk grote verschillen per wijk te zijn. Zo geven de inwoners van Houten Noord-West aan dat de overlast door jongeren met voorrang aangepakt moet worden, terwijl in Houten Zuid-Oost en Zuid-West (Vinex) het ontbreken van voldoende winkelvoorzieningen als belangrijkste probleem genoemd wordt. De inwoners van de kleine kernen vragen om aanpak van verkeersproblemen zoals te hard rijden.

Hoe verder?
De gemeente gaat de uitkomsten van de monitor gebruiken bij intensivering van haar beleid. Zo wordt de komende tijd verdere actie ondernomen om problemen als hondenpoep, zwerfvuil en fietsendiefstal verder terug te dringen. Ook wil B&W met plannen komen om het aantal vernielingen in Houten te verminderen.

De gehele rapportage is te downloaden via www.houten.nl/monitor

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).