Ingezonden persbericht


Internet Security Systems introduceert Proventia Desktop met geïntegreerde Virus Prevention System-technologie

Capelle a/d IJssel, 27 april 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert Proventia Desktop met geïntegreerde Virus Prevention System-technologie (VPS). Proventia Desktop biedt preventieve, hoogwaardige bescherming tegen de meest schadelijke internetbedreigingen, zoals spyware, netwerkwormen, virussen, andere vormen van malware en hacking-pogingen. Proventia Desktop is een kernonderdeel van de meerlagige aanpak van het ISS Proventia Enterprise Security Platform (ESP) tegen cyber-criminaliteit en beschermt desktops tegen bedreigingen vóórdat deze de bedrijfsactiviteiten kunnen beïnvloeden.

Proventia Desktop komt tegemoet aan de behoefte van zakelijke klanten en mobiele medewerkers om bedrijfsmiddelen te beschermen, die buiten de bescherming van netwerkbeveiliging vallen en dus kwetsbaar zijn voor aanvallen. Het product integreert alle mogelijkheden van ISS RealSecure Desktop, waaronder een persoonlijke firewall, inbraakpreventie, VPN-beveiliging en granulaire applicatiecontrole. Door VPS, Buffer Overflow Exploit Prevention (BOEP), verbeterde controle op applicaties en antispyware-maatregelen is Proventia Desktop dé standaard voor desktopbeveiliging binnen bedrijfsomgevingen.

VPS maakt gebruik van een methode voor gedragsanalyse die bekende en onbekende virussen, trojans en wormen blokkeert. Op deze methode is patent aangevraagd. VPS is complementair aan de traditionele, op handtekening gebaseerde antivirustechnologie en gaat verder dan het monitoren van bekende handtekeningen van schadelijke code. De technologie identificeert besmet en afwijkend applicatiegedrag om schadelijke code te kunnen traceren en blokkeren. Hierdoor kan Proventia Desktop ook onbekende bedreigingen blokkeren en desktops beschermen tegen informatiediefstal, ongewenst gebruik van bedrijfsmiddelen en het aanpassen of verwijderen van bestanden. Dit alles zonder tijdgevoelige updates van handtekeningen.

Vanuit beheerperspectief werkt Proventia Desktop zeer eenvoudig en is de architectuur zo schaalbaar, dat deze geschikt is voor gebruik in verschillende omgevingen. De oplossing is zeer eenvoudig te integreren met bestaande IT-infrastructuren en kan lokaal op de desktop beheerd worden door een beheerder. Verder is centraal beheer mogelijk via SiteProtector, het centrale ISS-beheersysteem. Het beheer kan ook uitbesteed worden via de Managed Protection Services van ISS. Met Proventia Desktop kunnen IT-beheerders eerder gedane investeringen optimaliseren en Microsoft Active Directory-groepen direct met SiteProtector integreren. Dit vereenvoudigt de installatie en het beheer van beveiligingscomponenten binnen de organisatie.

"Het afgelopen decennium heeft ISS zich gericht op het leveren van oplossingen die voorzien in de veranderende behoeften van onze zakelijke klanten", zegt Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij ISS. "Proventia Desktop bouwt voort op het succes van onze RealSecure-producten. Door de toevoeging van technologieën als VPS versterken we ons complete ESP-aanbod. Daarnaast spelen we in op de marktvraag naar een desktopoplossing voor de gevaarlijkste internetbedreigingen van dit moment."

Prijs en beschikbaarheid
Proventia Desktop is per direct beschikbaar.