Time : 12:43:47 PM
Date : Wednesday, April 27, 2005
Sender Name: Xervicepoint

Friesland Foods Professional bouwt 33.000m³ grote koelruimte encreëert 17 nieuwe voltijdse arbeidsplaatsen te Lummen

Friesland Foods Professional investeerde te Lummen meer dan 2,5 miljoen euro in een nieuwe logistieke eenheid. Op 3 maanden tijd bouwde Friesland Foods Professional een nieuwe gekoelde opslagruimte voor 10.000 palletplaatsen en 500 verschillende producten. Friesland Foods Professional produceert zuivelproducten op basis van room voor de professionele markt. Jaarlijks verstuurt Friesland Foods Professional meer dan 175.000 pallets met afgewerkte producten naar klanten. De nieuwe logistieke eenheid verkort en versnelt de weg tussen Friesland Foods Professional en de klant.

De gekoelde opslagruimte is zo ontworpen dat op de gelimiteerde bouwzone een maximale stapelruimte kon gecreëerd worden. Het gebouw heeft een nuttige hoogte van 15 meter. Het interne satellietsysteem staat borg voor het FIFO- en LIFO* conforme beheer van de voorraad. De temperatuur is constant onder 4 graden Celsius. De nieuwe koelruimte is samen met de productie-eenheden en het warehouse management systeem geïntegreerd in het centrale computersysteem. Zo heeft men permanent een accuraat zicht op de productie en de voorraad, wat de logistieke afhandeling nog efficiënter maakt.

Per dag levert Friesland Foods Professional gemiddeld 800 pallets producten af aan haar klanten. Op piekmomenten loopt dat op tot 1200 à 1300 pallets per dag. De nieuwe opslagruimte werd in gebruik genomen in september 2004.

Friesland Foods Professional
Friesland Foods Professional ontwikkelt, produceert en commercialiseert een assortiment zuivelproducten met toegevoegde waarde, gericht op professionele afnemers zoals bakkerijen, fastfoodketens, horeca en cateringbedrijven. Het assortiment bestaat onder andere uit roomproducten, slagroom in spuitbussen, boterspecialiteiten, vullingen en desserts en ijs- en milkshakemixen. Deze professionele zuivelconcepten voor de veeleisende vakman worden hoofdzakelijk onder het merk Debic op de markt gebracht. Friesland Foods Professional is in 20 Europese landen vertegenwoordigd op de zuivelmarkt.

In 2004 verwerkte Friesland Foods Professional te Lummen een equivalent van 85 miljoen liter zuivelgrondstoffen. In de Top 500 van VKW Limburg bekleedt Friesland Foods Professional in het overzicht van 2004 de 22e plaats. Het bedrijf boekte in 2004 een netto omzet van 274 miljoen euro. Met meer dan 456 werknemers in België en buitenland, is Friesland Foods Professional de grootste zuivelproducent van Limburg en de grootste werkgever van Lummen. Friesland Foods Professional is sinds de jaren 70 bedrijvig te Lummen. In 2003 heeft Friesland Foods Professional als eerste zuivelbedrijf in België het OHSAS certificaat behaald.

Foto beschikbaar bij dit persbericht op www.pressreleases.be


** FIFO staat voor First in First out en is een voorraadbeheersprincipe voor grote loten. LIFO staat voor Last in First out en is een voorraadbeheersprincipe voor kleine loten.

Meer informatie :
Friesland Foods Professional
Grote Baan 34
3560 Lummen
Belgium
Tel. : +32 13 310 310 (algemeen)
Fax : +32 13 310 319 (algemeen)
E-mail : lummen.info@frieslandfoods.be
www.frieslandfoods.com

Johan Van Hout
New Business Development Director
Tel. : +32 13 310 360
johan.vanhout@frieslandfoods.be

URL: http://www.frieslandfoods.com