Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 27 april 2005

HEAT 8.3 biedt meer support voor ITIL

FrontRange Solutions, een van de toonaangevende aanbieders van IT Service Management oplossingen, heeft een nieuwe versie van de IT service management oplossing HEAT op de markt gebracht. In de nieuwe versie, HEAT 8.3, zijn nu ook op ITIL-gebaseerde modules voor problem management, change management, release management, configuration management en service level management beschikbaar. HEAT 8.3 kan stand-alone gebruikt worden, maar ook geïntegreerd worden met modules van de nieuwe IT Service Management (ITSM) oplossing van FrontRange.

HEAT is een oplossing voor de ondersteuning van ICT- en IT-support afdelingen. Centraal staat HEAT Service & Support, dat ontwikkeld is om meldingen aan ICT-helpdesks te registreren en af te handelen. Hoewel HEAT in principe bruikbaar is voor alle contactcenters, help- en servicedesks, is het product met name voor IT-helpdesks een bijzonder efficiënte oplossing. Samen met een aantal additionele modules als de Asset Tracker, de Remote Support Suite, de Desktop Manager, Self Service en iHEAT, vormt HEAT Service & Support een complete oplossing voor het IT-beheer. De belangrijkste wijziging is, dat HEAT 8.3 -net als de eerder deze maand gepresenteerde ITSM-oplossing van FrontRange- ontwikkeld is op basis van de .NET technologie van Microsoft. Daardoor kunnen gebruikers van HEAT het pakket gemakkelijk uitbreiden met de ITIL-gecertificeerde ITSM-modules van FrontRange, zonder dat ze de bestaande omgeving hoeven aan te passen. Zo kunnen de ITSM-modules voor problem management, change management, release management, configuration management en service level management probleemloos met HEAT 8.3 geïntegreerd worden.

Steve Feeney, sales en marketing directeur van FrontRange, omschreef de nieuwste versie van HEAT als een product waarmee organisaties heel gemakkelijk en voor relatief weinig geld processen kunnen invoeren, die gebaseerd zijn op de ITIL-standaard. Daardoor komt best practise IT-beheer volgens hem ook binnen handbereik van kleine en middelgrote bedrijven.

Uiteraard is er daarnaast nog een groot aantal andere verbeteringen doorgevoerd. Gebruikers kunnen nu elke willekeurige URL als homepage voor de toegang tot HEAT gebruiken, terwijl men gewoon toegang houdt tot alle klantinformatie en de gegevens over call logging. Daarnaast is de module MobileHEAT aangepast. Als mobiele clients inloggen wordt niet meer de hele database gesynchroniseerd, maar alleen nog maar de veranderingen in de call records, de klantprofielen en de gegevens over de gebruikte configuratie. MobileHEAT kan nu naast Access ook MSDE als database gebruiken. Tenslotte zijn er op basis van ervaringen van klanten vele praktische verbeteringen doorgevoerd, die het gebruik van HEAT aanmerkelijk vergemakkelijken.


---

Noot voor de pers:

Meer informatie over FrontRange Solutions kunt u vinden op www.frontrange.com. U kunt ook contact opnemen met Cees Broer via telefoon 010-4702528 of per e-mail: Cees.Broer@frontrange.com

Over FrontRange Solutions
FrontRange Solutions USA Inc. ontwikkelt software-oplossingen voor CRM en IT Service Management. FrontRange heeft twee productgroepen: GoldMine®, een pakket voor business relationship management, contact management en sales force automation, en HEAT®, een complete software suite voor service management, die bestaat uit modules voor onder meer de IT helpdesk, knowledge management, asset management en service level management. De FrontRange-producten worden wereldwijd gebruikt door meer dan 130.000 bedrijven met samen meer dan 1,2 miljoen gebruikers. FrontRange realiseerde in het laatste boekjaar een omzet van bijna 75 miljoen dollar en biedt werk aan zo'n 500 mensen.