Dienstenbond CNV

Vendex, Toch nog een CAO???

27-04-2005

In de afgelopen maanden heeft het CAO-overleg bij De Bijenkorf, HEMA, en de Holding VendexKBB stil gelegen. Bij Praxis is op de valreep van
2004 nog een CAO afgesloten van 1 mei 2004 tot 31 december 2004.

Meermalen hebben wij verzocht om het CAO-overleg te starten c.q. te hervatten, maar de respectievelijke directies waren niet bereid om met ons om tafel te gaan zitten.

Een paar dagen geleden ontvingen wij van de directie van VendexKBB een uitnodiging om op 9 mei aanstaande langs te komen.

Alvorens wij misschien met de werkmaatschappijen een afspraak kunnen maken, wil VendexKBB de CAO-onderhandelingen starten met een centrale bijeenkomst. In deze bijeenkomst zal de heer Hamming, namens de Raad van Bestuur een toelichting op de huidige omstandigheden geven. Welke boodschap de heer Hamming ons heeft te brengen, is ons uiteraard niet bekend.

Het zal waarschijnlijk geen al te opgewekte en blijde boodschap zijn. Het is u ook bekend dat het bij een (groot) aantal werkmaatschappijen niet van een leien dakje gaat. Vele interne reorganisaties worden doorgevoerd en vele kostenreductiemaatregelen worden uitgevoerd. Ook op holdingniveau vinden allerlei mutaties plaats. De heer Hamming vertrekt per 1 juli aanstaande en de Brit Tony de Nunzio wordt zijn opvolger. In In store heeft u kunnen lezen dat per 1 juni aanstaande mevrouw Oldenhof de heer Francken gaat opvolgen.

Al met al: het concern is danig in beweging.

Of het bovenstaande ook gevolgen heeft voor het CAO-overleg, dan wel voor de arbeidsvoorwaarden is op dit moment nog niet duidelijk. Wel is ons bekend dat intern studies zijn en worden verricht om de kosten, waaronder de personeelskosten, flink te verlagen. Na 9 mei aanstaande weten wij meer!

Het behoeft geen betoog dat wij ons zorgen maken over de bestaande arbeidsvoorwaarden. Wij gaan ervan uit dat wij alles in het werk moeten stellen om de huidige arbeidsvoorwaarden in stand te houden. Uw stem, maar vooral de stem van uw ongeorganiseerde collega is daarbij hard nodig. In de komende tijd staat er veel te gebeuren. Overtuig uw collega ervan dat het daarom nu tijd wordt om lid te worden van CNV Dienstenbond.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze info, neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon 023 5670615 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl