Dienstenbond CNV

Periodiek overleg VGZ-IZA

27-04-2005

Vorige week vrijdag heeft de CNV Dienstenbond periodiek overleg gehad met uw werkgever. Twee weken eerder hebben wij gesproken met uw OR. In het onderstaande vindt u een korte weergave van een aantal van de besproken onderwerpen.

Project Pinpas
Uw werkgever heeft eerder aangegeven dat uw organisatie toe is aan een nieuw software pakket. De conversie naar het nieuwe pakket zou half mei 2005 gaan plaatsvinden. Uit de proefperiode is gebleken dat de technische conversie goed is verlopen, maar dat de bruikbaarheid van gegevens op dit moment minder is dan verwacht. Dit heeft ertoe geleid dat uw werkgever inmiddels heeft besloten om van de datum van half mei
2005 af te stappen en de conversie nog enige maanden uit te stellen. Wat betekent dit voor u? De opleidingen ter voorbereiding op het nieuwe softwarepakket zullen worden vertraagd, zodat u op het juiste moment de opleiding zult volgen. Daarnaast zal uw werkgever een groot beroep doen op de medewerkers technische implicaties, bovendien zal er een tijd lang dubbel gemuteerd moeten worden. Vanaf mei 2005 zal voor de meeste medewerkers het algemeen reglement voor vakanties weer gaan gelden, de beperkingen zullen worden opgeheven. U kunt met uw leidinggevende afspraken maken over op te nemen vakanties. In verband met de conversie zal in oktober 2005 mogelijk weer een beperking op het vakantiereglement gaan gelden.

Trias
Inmiddels is de fusieovereenkomst tussen VGZ-IZA en Trias getekend. Er is afgesproken dat dit jaar nog geen stappen tot samengaan worden ondernomen in verband met de invoering van de basisverzekering. Wel vindt er een uitwisseling plaats tussen de beide HR-afdelingen om in de toekomst problemen te voorkomen, zonder dat hier al sprake is van harmonisatie. Uw werkgever heeft aangegeven dat de fusie met Trias geen aanleiding zal geven voor verlies van werkgelegenheid.

Goudse Verzekeringen
VGZ-IZA neemt een ziektekostenverzekeringsportefeuille (vnl. gericht op MKB) van de Goudse Verzekeringen over omdat de Goudse zelf de basisverzekering niet zal aanbieden. De Goudse zal de verzekering echter wel blijven verkopen onder haar eigen label. De betreffende medewerkers van de Goudse Verzekeringen zullen worden overgenomen met een gelijkwaardig arbeidsvoorwaarden pakket. Voor de medewerkers die niet zullen overgaan in verband met de overdracht van deze portefeuille zal de Goudse een sociaal plan moeten opstellen. Per 1 oktober 2005 zal de overgang worden geefectueerd.

De standaardverzekering
VGZ-IZA bereidt zich op dit moment voor op de komst van de standaardverzekering per 1 januari 2006. Uw werkgever heeft aangegeven "weinig beweging in de markt te verwachten". Wel is uw werkgever bezig met een aantal scenarios om overal op voorbereid te zijn. Uw werkgever voorziet voor 2006 juist meer mensen nodig te hebben als gevolg van de komst van de basisverzekering, tenminste als VGZ-IZA de verzekerden behoudt, die men op dit moment heeft.

Digitalisering
Bij VGZ en IZA zijn proeven gestart met digitalisering. Deze proeven zijn naar volle tevredenheid verlopen. Uw werkgever heeft aangegeven dat digitalisering werkgelegenheid kost, maar het netto resultaat vaak meevalt, omdat ook bij de voorbereiding van digitalisering weer mensen nodig zijn, voor het verrijken en toevoegen van stukken. Bij IZA zijn speciaal uitzendkrachten aangenomen voor het digitaliseren.

Voor zover de ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Wilt u meer weten of heeft u nog vragen naar aanleiding van deze info, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Carmen Scheuneman via telefoon: 040 211 66
74 of via e-mail c.scheuneman@cnvdibo.nl