Gemeente Purmerend

Legitimatieplicht Kamer van Koophandel in het stadhuis

Sinds vorig jaar is het voor ondernemers in de stad mogelijk hun legitimatieplicht te voldoen in het stadhuis van Purmerend. Zij hoeven hiervoor niet meer naar Alkmaar.

De legitimatieplicht in persoon is noodzakelijk bij het inschrijven van een nieuwe functionaris in het handelsregister. Ook bij het wijzigen van de rechtsvorm van een eenmanszaak naar een vennootschap onder firma en andersom, moet de persoon zich aan het loket legitimeren.
Een medewerkster van de Centrale Balie Publieksvoorlichting controleert het (geldige) legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort) én bankafschrift of uittreksel bevolkingsregister. De ondernemer kan vervolgens het gewaarmerkte document versturen naar het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel in Alkmaar die de procedure afhandelt. Naast deze service heeft de Kamer van Koophandel ook een spreekuur voor ondernemers in het stadhuis. Het spreekuur is in principe eens in de twee weken op vrijdag. Ondernemers kunnen op afspraak in het stadhuis in gesprek met een medewerker van de Kamer van Koophandel die met het ondernemerschap te maken hebben.

Het KvK-loket in het stadhuis is open maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.