Ingezonden persbericht


CommVault QiNetix geïntegreerd met Microsoft Operations Manager 2005

Interoperabiliteit vereenvoudigt beheer en verlaagt kosten datamanagement en -bescherming

Utrecht, 27 april 2005 - CommVault Systems, leverancier van geïntegreerde enterprise-databeheeroplossingen, heeft CommVault QiNetix geïntegreerd met Microsoft Operations Manager (MOM) 2005. Deze nieuwe interoperabiliteit onderstreept de vooraanstaande positie van CommVault op het gebied van beheer en bescherming van Microsoft-applicatiedata. Klanten profiteren met deze integratie van beheergemak en lagere kosten.

Datacenters gebruiken MOM om de prestaties en beschikbaarheid van het servernetwerk en applicaties te monitoren. Door de naadloze integratie met CommVault QiNetix kunnen MOM-beheerders vanuit één console de beschikbaarheid en prestaties van de CommVault QiNetix Enterprise Scheduler en hun gehele omgeving eenvoudig monitoren. Zo kunnen ze de monitoring-status en monitoring alerts op dezelfde MOM-console bekijken. De integratie zorgt voor minder beheerinspanningen van datacenterbeheerders en biedt een breder beeld van de omgeving en actieve applicaties.

De QiNetix-productreeks combineert back-up en recovery, point-in-time replicatie, HSM, archivering voor het voldoen aan regelgeving, SRM en serviceniveaubeheer. De productcomponenten delen vanuit één console geautomatiseerd beleidsbeheer en taak- en eventmanagers aan de front-end, en gedistribueerde metadata-indexen, media- en kopiebeheer aan de back-end. QiNetix vergroot de efficiëntie van het Unified Data Management-platform en zorgt zo voor eenvoudig en automatisch databeheer tegen lagere kosten. Doordat de QiNetix-architectuur het uiterste haalt uit Microsoft Windows, breidt de integratie de mogelijkheden van QiNetix uit naar MOM 2005.

"CommVault breidt de heterogene rapportage- en integratiemogelijkheden van QiNetix uit naar Microsoft Operations Manager met monitoring-functionaliteit voor bedrijfskritische taakverwerking", zegt Felicity McGourty, directeur Enterprise Management Division bij Microsoft. "De krachtige rapportagemogelijkheden van CommVault kunnen nu MOM 2005 gebruiken om een geconsolideerd beeld van datacenteromgevingen te bieden. De CommVault-technologie verbetert het Dynamic Systems Initiative dat IT-teams helpt bij het vastleggen en gebruiken van kennis om beter beheerbare en geautomatiseerde IT-systemen te ontwerpen."

De QiNetix-software ondersteunt klanten van elke omvang: van kleine bedrijven tot en met multinationals, met complexe netwerkomgevingen en applicaties, waaronder diverse Windows-besturingssystemen. Georgia Huggins, Operations Analyst Microsoft IT, maakt al vijf jaar gebruik van de CommVault-software voor het beheer van Microsoft-productiedata voor Microsoft Exchange en Office. Zij verklaart: "De rapportagemogelijkheden van CommVault vormen een welkome aanvulling op de betrouwbaarheid van data restores. Vanaf nu kan ik beschikken over dezelfde rapportage-informatie op basis van één enkele management view vanuit onze MOM-server."

"De MOM-ondersteuning onderstreept eens te meer dat we Microsoft-technologie opnemen in ons aanbod en verder verbeteren", zegt Randy de Meno, directeur Advanced Applications and Microsoft Partnership bij CommVault. "Steeds meer klanten, waaronder die binnen Microsoft, hadden behoefte aan verbeterde MOM-ondersteuning. Met deze integratie komen we tegemoet aan die behoefte."

CommVault Systems
CommVault Systems biedt geïntegreerde databeheeroplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van complexe storage-netwerken. Het CommVault QiNetix-platform, gebaseerd op de eigen Common Technology Engine, integreert Galaxy back-up en recovery, point-in-time replicatie, hiërarchisch storage-beheer, archivering voor regelgeving, serviceniveaubeheer en softwareoplossingen voor storage resource-beheer. QiNetix ondersteunt gebruikers bij het oplossen van problemen, zoals kleinere back-up-windows, oplopende tapekosten, snelle recovery van bedrijfskritische data en het voldoen aan regelgeving op de lange termijn. Deze complete aanpak resulteert in eenvoudiger, geautomatiseerd en kosteneffectief databeheer. Gebruikers kunnen QiNetix-componenten sneller en met minder inspanning en kosten toevoegen en integreren dan met afzonderlijke producten mogelijk is. Het hoofdkantoor van CommVault Systems is gevestigd in Oceanport, New Jersey, in de Verenigde Staten. CommVault Nederland is gevestigd in Utrecht.