Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 april 2005


APELDOORN - Dieven klemgereden


De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een diefstal uit een woning aan de Polhoutlaan. Toen de bewoonster dinsdag rond het middaguur thuis kwam bemerkte zij dat men met een valse sleutel binnen was gekomen. Er was onder meer een plat beeldscherm verdwenen. Een buurtbewoner en haar zoon gingen op zoek naar de dieven en troffen hen in de buurt op de fiets aan. Toen het duo werd klemgereden lieten zij hun fietsen en de buit achter. De inmiddels gealarmeerde politie zocht de omgeving af en hierbij werd één van de vluchtenden herkend. Enkele bezoekjes aan zijn huis leverden geen resultaat op, maar kennelijk koos de jongeman (17) eieren voor zijn geld en meldde zich woensdagochtend op het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben dinsdagavond (26/4) vanaf de Molendwarsstraat een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Hyundai Excel met het kenteken 11-DF-XZ. De 31-jarige Apeldoornse eigenares ontdekte rond 19.40 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Winkeldief aangehouden


De politie heeft dinsdagmorgen een 42-jarige automobilist uit Huissen verhoord, die eerder in het winkeltje bij een benzinepomp aan de A50 twee bossen bloemen had meegenomen zonder te betalen.
De man verliet rond 09.15 uur de benzinepomp, pakte twee flesjes drinken en pakte buiten nog eens twee bossen bloemen zonder af te rekenen. Het personeel van de benzinepomp gaf het kenteken door aan de politie die de man later aan het politiebureau ontbood. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Achtendertig bestuurders in de fout


Tijdens een verkeerscontrole gingen dinsdagmiddag op de Laan van Zevenhuizen, Mheenlaan en Anklaarseweg in totaal 38 bestuurders in de fout. De politie controleerde tussen 16.30 en 18.00 uur en deelde in totaal 38 bekeuringen uit. Zo droegen 22 automobilisten geen gordel en negen belden niet handsfree. Bovendien reden drie bestuurders door het rode verkeerslicht en één automobilist reed met een versleten band.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --