Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 april 2005

Dorstige winkeldief aangehouden

TILBURG Een 55-jarige man uit Tilburg is gistermiddag rond tien over halfvier aangehouden in een winkel aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg. Hij werd betrapt bij de diefstal van zes blikjes bier en een fles port. Na het politieonderzoek is de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag tegen de klok van vier uur een 23-jarige vrouw en een 17-jarige jongen, beiden woonachtig in Tilburg aangehouden. Zij werden in een kledingzaak betrapt bij de diefstal van een jurk en een rok.

Politie pakt twee 16-jarige jongens op na woninginbraak

TILBURG Gisteravond rond de klok van kwart over negen, hebben agenten in de Hasseltstraat en aan het Elise van Calcarpad in Tilburg twee 16-jarige jongens uit deze stad aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een hoekwoning aan de Hasseltstraat. Twee andere inbrekers wisten te ontkomen. Een geluidsbox die uit de woning kwam werd door agenten achter op een fiets aangetroffen. De politie heeft gisteravond van de bewoner, een 53-jarige Tilburger een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Goirlenaar veroorzaakt ravage aan de Baronielaan

GOIRLE Een 19-jarige Goirlenaar raakte vannacht om vier uur gewond toen hij op de Baronielaan in Goirle met zijn auto uit de bocht vloog. Hij reed tegen geparkeerde autos aan. Hierbij kwam een auto in een tuin van een woning terecht. De auto van de Goirlenaar belandde door zijn rijgedrag op een kant terecht. De Goirlenaar liep bij dit ongeval een flinke vleeswond aan zijn been op en werd, voor nader onderzoek, naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht.

Agenten pakken autodief

TILBURG Vanmorgen om kwart voor acht hebben agenten aan de Vredeman de Vriesstraat in Tilburg een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man was in het bezit van een gestolen auto. Surveillerende agenten zagen de man zich vanmorgen in de Zomerstraat in Tilburg opvallend gedragen. Als de agenten besluiten de auto te volgen rijdt hij op de kruising van de Noordhoekring en de Spoorlaan door een rood verkeerslicht en na een stopteken van de politie gaat hij er met zn auto vandoor. In de Jan Heijnsstraat vlucht hij uit de auto en gaat er te voet vandoor. Agenten weten de man in de Vredeman de Vriesstraat aan te houden. Bij de aanhouding bekende hij spontaan dat hij de auto gestolen had. De auto staat op naam van een inwoner van Eindhoven, maar bij de politie was nog geen aangifte van vermissing van het voertuig gedaan. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie stuit op hennepkwekerijen

TILBURG Vanmorgen rond de klok van acht uur kregen agenten de melding om naar de Jan van Galenstraat in Tilburg te rijden omdat buurtbewoners een echtelijke twist bij de politie hadden gemeld. Als agenten naar het opgegeven adres gaan wordt er aanvankelijk niet open gedaan. Maar, de aanhouder wint en een zenuwachtige vrouw liet de agenten binnen. Haar zenuwen waren snel verklaarbaar want twee kamers van haar woning stonden vol met hennepplanten.

Auteur: Carel Bouman