Gemeente Westervoort

week 17 voor de editie van woensdag 27 april 2005

Sluiting gemeentehuis

Op 6 mei Hemelvaartsdag is het gemeentehuis hele dag gesloten. Aansluitend vrijdag 7 mei is het gemeentehuis ook de hele dag gesloten (collectieve sluiting).

Geboren!
Op 14 april 2005 is geboren:

* Miranda, dochter van M. Kastrati en V. Kastrati. Bouwaanvraag:

* St Willebrorduslaan 13, uitbreiden berging en plaatsen veranda

Verleende bouwvergunning:

* Goltackers 9, uitbreiden woning

Voorgenomen vrijstellingen:

* vervangen berging met carport, 't Slag 36
* bouw schuur c.a., Klapstraat 62

De bouwplannen zijn strijdig met het bestemmingsplan. Voor het eerstgenoemde bouwplan biedt het bestemmingsplan een vrijstelling, gebaseerd op artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Voor het tweede bouwplan is vrijstelling mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 WRO. Inzage van de bouwplannen kan vanaf 28 april tot 26 mei 2005 bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 08:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Binnen de genoemde termijn van 4 weken kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.
afdeling Publiekszaken.
Meer informatie over de aanvragen kunt u krijgen bij de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531.
Overige verleende vergunningen
Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* Ontheffing artikel 35 Drank- en horecawet de heer J.H. Willemsen tbv Wyborghfeest 2 en 3 juli 2005.

* Vergunning verleend aan comité Oranje Westervoort organiseren activiteiten Koninginnedag.

* Vergunning verleend aan Harmonie Sint Gregorius organiseren vlooienmarkt op zondag 15 mei 2005 in sociaal cultureel centrum de Nieuwhof

* Vergunning verleend aan jeugdactiveiten commissie sportclub Westervoort organiseren Rabo-kick-off weekend op 21 en 22 mei 2005
* Exploitatievergunning verleend aan de heer S. Lök voor het exploiteren van een cafetaria met terras aan de Klapstraat 209b. Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken Rivierverruiming Hondsbroeksche Pley
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, afdeling 3.4 en artikel 3.40 van de Algemene wet bestuursrecht en de Wegenwet het volgende bekend.

I. Tervisielegging van het bestemmingsplan, raadsbesluit, beeldkwaliteitsplan en het landschapsplan. Op 4 april 2005 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Rivierverruiming Hondsbroeksche Pleij en uiterwaarden" vastgesteld. Dit plan voorziet in een dijkteruglegging in de Hondsbroeksche Pleij. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht. Het gaat daarbij om:
a. het toevoegen/schrappen van een aantal begripsbepalingen; b. het verruimen van een in het plan opgenomen bestemming "Woondoeleinden II";
c. het in artikel 6. "Agrarisch gebied met landschappelijke waarde - Al -" schrappen van enkele bepalingen en het toevoegen van een bepaling over kassen;
d. het wijzigen van het tracé van de bestemming "Verkeersdoeleinden" op de plankaart van een weg met een maximale breedte van 4,00 meter;

Daarnaast is een beeldkwaliteitsplan gewijzigd vastgesteld. Gewijzigd zijn delen van de beoordelingscriteria van de nieuwe woningen. Ook is een nieuw landschapsplan vastgesteld. Dat laatste plan vervangt (delen van) de geldende landschapsplannen, voor zover het betreft het gebied van dit bestemmingsplan.

Met ingang van 28 april 2005 tot 26 mei liggen het raadsbesluit/bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het landschapsplan voor een ieder voor vier weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt inzage krijgen op elke werkdag van:
a. 08.00 - 12.30 uur (zonder afspraak);
b. 14.00 - 16.00 uur (op afspraak; op woensdagmiddag zonder afspraak) en
c. 18.00 - 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Tegen betaling van de kosten op grond van de Legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen. Wilt u reageren ? Tijdens deze vier weken kunnen:
a. degene, die op tijd een reactie (zienswijze) bij de gemeenteraad heeft ingediend;
b. een belanghebbende, die aantoont daartoe (Ad a.) redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest en
c. een ieder, die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, schriftelijk en gemotiveerd een reactie (bedenking) tegen het
raadsbesluit/bestemmingsplan/beeld-kwaliteitsplan indienen. Een reactie moet u richten tot het college van gedeputeerde staten van Gelderland, Postbus 9090 te 6800 GX Arnhem. Het landschapsplan behoeft niet te worden goedgekeurd maar enkel bekend te worden gemaakt. Op dit plan/onderdeel van het raadsbesluit is de procedure van toepassing zoals beschreven onder II.

II. Openbaarheid op grond van de Wegenwet; bezwaar- en beroep. Gelijk met het besluit over deze plannen heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de openbaarheid van wegen op grond van de Wegenwet. Het betreft een gedeelte van de Veerdam/Pleijdijk voor de onttrekking aan het openbaar verkeer (al het gemotoriseerd verkeer) en het behoud van de functie van openbaar voetpad overeenkomstig de bestemming.

Tegen dit onderdeel van het raadsbesluit staan de rechtsmiddelen van de Algemene wet bestuursrecht open. Een belanghebbende kan van 28 april 2005 tot 9 juni 2005 hiertegen bij de gemeenteraad een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Bij de behandeling daarvan wordt een onafhankelijke commissie om advies gevraagd. In het bezwaarschrift kunt u het bestuursorgaan vragen om de kosten te vergoeden die u door het bezwaar redelijkerwijs heeft moeten maken. Ook is het mogelijk om bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem een voorlopige voorziening te vragen. Voor nadere inlichtingen en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer E.G.A. van Karnenbeek, van de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeente Westervoort, telefonisch bereikbaar onder doorkiesnummer (026) 31 79 310.
Mosterdhof blijft voor het verkeer open. Van 07.00 uur tot 19.00 uur wordt de busroute omgeleid via Dorpsplein en Zuidelijke Parallelweg, met een tijdelijke halte ter hoogte van Het Forum (voormalige Rabobank).

Bestemmingsplan "Kern 2000" besluit en eindverslag inspraak

Het verzoek van de heer Pelgrim om vrijstelling van het bestemmingsplan "Kern 2000" ten behoeve van wijziging van gebruik ten behoeve van een kapsalon en de kantoorfunctie van een rijschool (dienstverlening) in de eerste bouwlaag van het pand Kerkstraat 25, heeft vanaf 3 maart 2005 vier weken ter inzage gelegen. Dit heeft geleid tot vier reacties die zijn opgenomen en uitgebreid beoordeeld in het eindverslag van de inspraak. De reacties hebben niet geleid tot aanpassing of weigering van de voorgenomen vrijstelling. Op basis hiervan hebben wij besloten definitief vrijstelling te verlenen voor de wijziging van het gebruik van de eerste bouwlaag van het pand Kerkstraat 25 voor de genoemde dienstverlenende functies.

Ons besluit vrijstelling toe te passen ligt vanaf 28 april 2005 zes weken voor iedereen ter inzage. Belanghebbenden kunnen bij burgemeester en wethouders schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift tegen dit besluit indienen. Dit zal worden behandeld door een onafhankelijke commissie voor de bezwaar- en beroepschriften. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. In verband hiermee bestaat de mogelijkheid om een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Dit verzoek moet worden gericht aan de President van de Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030 te 6800 EM Arnhem. U moet hierbij een kopie van het bezwaarschrift bijvoegen. Aan de behandeling van een dergelijk verzoek zijn wel kosten (een griffierecht) verbonden.

Het eindverslag van de inspraak is vastgesteld en ligt vanaf 28 april 2005 tot 26 april 2005 vier weken voor iedereen ter inzage. De mogelijkheid bestaat om binnen deze termijn over de uitvoering van de inspraakprocedure een schriftelijke klacht bij ons in te dienen.

Inzage in de stukken kan worden verkregen bij de receptie van het gemeentehuis: - op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur en op woensdag van 14.00 - 16.00 uur; - op maandag van 18.00 uur - 21.00 uur; - op alle overige werkdagen van 14.00 - 16.00 uur op afspraak.

Luierinzameling in de meivakantie

De luiercontainers bij de peuterspeelzalen De Blokkendoos aan de Koeweide en De Speeldoos aan de Paepestraat zijn in de meivakantie van 30 april tot en met 8 mei 2005 gesloten. Maandag 9 mei 2005 kunt u bij de peuterspeelzalen weer luiers aanbieden. Wij verzoeken u in de vakantie géén luierzakken bij de peuterspeelzalen te zetten, omdat er dan geen toezicht is en de zakken met luiers uitnodigen tot vandalisme. In de vakantie kunt u met de luiers terecht bij het Kringloopbedrijf, gelegen aan Het Vergun 17 in Westervoort. Hier is een luiercontainer geplaatst zodat u uw luiers in deze periode wel kwijt kunt. De openingstijden van het Kringloopbedrijf zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur. De luiercontainers die bij de kinderdagverblijven van de Kangoeroe staan zijn alléén bedoeld voor de ouders van de kinderen die hier naar toe gaan.