Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nieuwe site Stichting Bloedlink spreekt duidelijke taal

Overzichtelijke informatie over erfelijk hoog cholesterol

Hoofddorp, woensdag 27 april 2005. Eenvoudig je weg vinden in de complexe informatie over erfelijk hoog cholesterol op Internet. De nieuwe website www.bloedlink.nl van Stichting Bloedlink, patiëntennetwerk erfelijke hart- en vaatziekten, moet daaraan een belangrijke bijdrage leveren. De nieuwe site is sinds maandag 25 april in de 'lucht' en geeft overzichtelijke informatie over de opsporing en behandeling van erfelijk hoog cholesterol.

Stichting Bloedlink wil zo veel mogelijk mensen met een erfelijk hoog cholesterolgehalte tijdig informeren over het risico dat zij lopen, zodat zij maatregelen kunnen nemen. Directeur Hans van Laarhoven: "Erfelijkheid kan in families de oorzaak zijn van een te hoog cholesterol en daarmee is de kans op hart- en vaatziekten sterk verhoogd. Met de juiste vroegtijdige aanpak, die bestaat uit een gezonde leefstijl en medicijnen, is de aandoening meestal goed te behandelen" 0,8 Procent van de Nederlandse bevolking is belast met een erfelijke vorm van hoog cholesterol. Maar liefst 75% weet dat nog niet. Het promotiefilmpje dat Bloedlink al eerder liet maken, moet deze mensen 'wakker' schudden. Het filmpje heeft al de nodige reacties opgeleverd. De nieuwe website is hierop een duidelijk vervolg.

Actiegericht

Naast uitgebreide informatie over onder meer erfelijk hoog cholesterol is er een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen, zoals een zelftest en een uitgebreid forum. Er is een apart onderdeel 'Kom in actie!' waarmee Stichting Bloedlink de mensen aanzet om zelf actie te ondernemen voor hun eigen gezondheid en dat van hun familie. Zo kan een bezoeker met één klik zien hoe hij zijn familie kan informeren over de erfelijke aandoening.

Gebruikersgericht

De informatie is nu in vier hoofdcategorieën verdeeld:
* Informatie over

* Kom in actie!

* Downloads

* Speciaal voor

In de eerste categorie vindt de bezoeker alle informatie over de organisatie, hart- en vaatziekten, erfelijk hoog cholesterol, hyperhomocysteïnemie en gezond leven. Alle 'actieve' dingen staan gegroepeerd onder 'Kom in actie!'. Alle brochures, nieuwsbrieven en andere uitgaven van Bloedlink zijn te vinden onder 'Downloads'. Specifieke informatie voor huisartsen en vrijwilligers heeft ook een speciaal plekje gekregen.

De nieuwe site is het begin van een groeiende online voorlichting en dienstverlening van Stichting Bloedlink. Op basis van reacties van gebruikers zal Bloedlink de website de komende jaren uitbouwen met nieuwe rubrieken en functies.


- EINDE PERSBERICHT -