Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 27 april

Alkmaar 27-04-2005 - 14.30 uur

Verkeerscontroles

Noord-Scharwoude, dinsdag 26 april 2005.

In de afgelopen dagen werden op verschillende tijdstippen controles gehouden op de Provincialeweg N245 met betrekking tot snelheidsovertredingen. Hierbij werden in totaal 109 bestuurders bekeurd. Daarnaast werden een groot bekeuringen uitgeschreven op de kruising met de Wagenweg. Voor een deel van de Wagenweg geldt een gesloten verklaring. Deze werd door zon 30 bestuurders genegeerd. In de aankomende tijd zal vaker op deze plaats worden gecontroleerd.

Grootebroek, dinsdag 26 april.

Op verschillende wegen in Grootebroek, Bovenkarspel en Westwoud zijn dinsdag verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 54 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen. Daarnaast werd één bromfiets uit het verkeer genomen voor en technische onderzoek.

Bromfietser aangehouden na achtervolging

Alkmaar, dinsdag 26 april 2005.

Dinsdagmiddag werd een 16-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Frieseweg. Een surveillerende motoragent zag de jongen op een bromfiets over de Rekerdijk rijden terwijl hij geen helm droeg. Toen de jongen de agent in de gaten kreeg gaf hij gas en reed met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging waarbij snelheden werden gemeten van 80 km/u, stopte de bromfietser uit eigen beweging op de Frieseweg. Naast het feit dat hij geen helm droeg bleek van een aantal technische gebreken aan de bromfiets. Ook bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De bromfiets is meegenomen voor een technisch onderzoek.

Vreemdeling aangehouden met vervalst paspoort

Alkmaar, dinsdag 26 april 2005.

Dinsdagmiddag werd een 35-jarige man uit Litouwen aangehouden in een kantoorgebouw aan de Robonsbosweg. De man wilde een sofi-nummer aanvragen en maakte daarbij gebruik van een vervalst paspoort. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Uit verder onderzoek kwam vast te staan dat het door de verdachte gebruikte paspoort was gestolen. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Sieraden en waardepapieren gestolen uit woning

Hoogwoud, dinsdag 26 april 2005.

Dinsdag heeft de bewoner van een woning aan de Burg. Hoogenboomlaan aangifte gedaan van een inbraak in zijn woning. De inbraak vond plaats tussen vrijdag 22 en maandag 25 april. Men kwam in de woning door het vernielen van een deur. De bewoners missen een aantal sieraden en waardepapieren.

Fietser en bromfietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 26 april 2005.

Dinsdagavond vond een aanrijding plaats op de Hasselaarsweg tussen een fietser en een bromfietser. De fietser, een 13-jarige jongen uit Heerhugowaard reed over genoemde weg, komende uit de richting van de Provincialeweg. Ter hoogte van de spoorwegovergang naderde een bromfiets uit tegenovergestelde richting, bestuurd door een 17-jarige jongen eveneens afkomstig uit Heerhugowaard. Omdat de fietser niet voldoende rechts hield ontstond een aanrijding. Hierbij raakten beide bestuurders gewond. Zij zijn met verschillende kwetsuren overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij zijn opgenomen.

Man aangehouden na plegen van mishandeling

Alkmaar, dinsdag 26 april 2005.

Dinsdagavond werd een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden op het Station-Noord. De man had kort daarvoor een 21-jarige stadsgenoot mishandeld. Het slachtoffer stond op de trein te wachten toen de verdachte ruzie kreeg met zijn vriendin. Het slachtoffer keek op een gegeven moment naar de verdachte die hem vroeg wat er te kijken viel. Vervolgens sloeg de verdachte in op het slachtoffer. Ook kreeg het slachtoffer een kopstoot van de dader. Uiteindelijk wist het slachtoffer aan zijn belager te ontkomen. De gealarmeerde politie kon de verdachte aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed van alcohol.

Heiloo, woensdag 27 april 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 45-jarige man uit Heiloo aangehouden op de Westerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 560 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

Anna Paulowna, woensdag 27 april 2005.

Woensdagmorgen omstreeks 05.40 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Van Eeuwijcksvaart. De bestuurster van een personenauto, een 32-jarige vrouw uit Hippolytushoef reed met haar auto over genoemde weg toen zij plotseling de macht over het stuur verloor en in het water van de Van Eeuwijcksvaart belandde. Zij wist zelf uit haar auto te komen en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Aan de auto zal een technisch onderzoek worden ingesteld omdat niet wordt uitgesloten dat het ongeval veroorzaakt door een technisch mankement.

Meisje gewond bij aanrijding

Alkmaar, woensdag 27 april 2005.

Woensdagmorgen raakte een 16-jarig meisje uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de van de Van Ostadelaan met de Terborchlaan. Het slachtoffer fietste over de Van Ostadelaan en kreeg op de eerder genoemde kruising geen voorrang van een personenauto die werd bestuurd door een 34-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug. Bij de daarop volgende aanrijding raakte het meisje gewond aan haar nek, rug en enkel. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.