Politie Limburg-Zuid

Politie houdt verdachten wisseltruc aan

Maastricht 27-04-2005 - Op dinsdag 26 april 2005 omstreeks 12.30 uur heeft de politie op de Oosterbroekweg in Maastricht twee mannen van 34 jaar afkomstig uit Lithouwen aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht kort daarvoor een 40-jarige man uit Tsjechië van 5100 te hebben bestolen.

Het tweetal had het slachtoffer aangesproken en kenbaar gemaakt dat zij vermoedden dat het slachtoffer een beurs zou hebben, die een van hen was kwijt geraakt. Tijdens een handige wisseltruc wist het tweetal op zeker moment een enveloppe met daarin 5100 die het slachtoffer bij zich had te verwisselen voor een andere enveloppe waarin bankbiljetten zaten van een onbekende herkomst.

Het slachtoffer kreeg pas later in de gaten dat hij door het tweetal was opgelicht. Na een korte speurtocht van het slachtoffer samen met een andere man, werden de twee verdachten in een weiland aangetroffen. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de twee verdachten aangehouden. In de auto van hen trof de politie 5100 aan. De auto en het geld zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn ingesloten.