Dienstenbond CNV

CAO Overleg Rabobank van start
27-04-2005

Op 26 april jl. is het overleg gestart over de nieuwe CAO. Dit overleg is helaas stroef verlopen. De CNV Dienstenbond en haar collega vakorganisaties zijn daar zeer teleurgesteld over.

Juist ten behoeve van een goed en snel overleg zijn op drie hoofdonderwerpen (levensloop (pré)-pensioen en ZW/WAO/WGA etc) werkgroepen bijeen geweest of nog bijeen om voorstellen of alternatieven aan CAO-partijen voor te leggen.

Vakorganisaties hebben daarom hun voorstellen toegespitst op deze hoofdonderwerpen, c.q. besloten het resultaat van de werkgroepen af te wachten. Dit is gisteren toegelicht.

Helaas heeft de bank echter al een aantal conclusies op tafel gelegd en heeft zij een aantal voorstellen gedaan (niet in de laatste plaats met betrekking tot vermindering van verlof) die niet noodzakelijk verbonden zijn met de hoofdonderwerpen.

Het komt er in feite op neer dat de bank de medewerkers meer keuzevrijheid wil geven, maar al wel zelf de keuzes bepaalt.

De vakorganisaties hebben in de loop van de middag besloten het overleg die dag niet voort te zetten, eerst nog maar eens intern beraad te hebben en dan op 10 mei a.s. weer verder te praten met de bank. Er hing een te negatieve sfeer van denken over het overleg.

De Rabobank zal haar voorstellen publiceren op het net, heeft zij aan het eind van het overleg medegedeeld.

Na 10 mei wordt u opnieuw geïnformeerd en hopen wij concreter in te kunnen gaan op de diverse voorstellen en op de stand van zaken op dat moment.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga, i.wiersinga@cnvdibo.nl