Amsterdam Airport Schiphol

Oefening Schiphol

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
27 april 2005                                                 
Op Schiphol en in het sportcomplex de Wildenhorst te Badhoevedorp wordt vanavond een operationele oefening gehouden. Bij deze oefening ligt de nadruk op de registratie, opvang en verzorging van ongedeerde passagiers na een vliegtuigongeval. Ook wordt de hereniging met relaties geoefend.

Aan de oefening nemen de Gemeente Haarlemmermeer, District Koninklijke Marechaussee Schiphol, Luchthavenpastoraat, het Nederlandse Rode Kruis, Sportcomplex de Wildenhorst, Regionaal bureau GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen), Slachtofferhulp, GGZ de Geestgronden, GGD Amstelland de Meerlanden, Airport Medical Services, KLM, Airport Security en andere operationele diensten van Amsterdam Airport Schiphol deel. In totaal zijn ongeveer 300 personen bij deze oefening aanwezig.

Het belangrijkste deel van de oefening vindt plaats in het sportcomplex de Wildenhorst te Badhoevedorp.

De oefening begint om 18.15 uur en is omstreeks 22.30 uur afgelopen.

De centrale doelstelling voor deze oefening is om de organisatie en de samenwerking van de verschillende hulpdiensten te toetsen met betrekking tot het deelplan opvang, verzorging, registratie en hereniging.

Schiphol houdt regelmatig oefeningen, waarbij een ongeval of voorval "op papier" moet worden afgehandeld volgens de procedures van de alarmregeling Schiphol. Ook de brandweerkorpsen van Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer oefenen regelmatig.

Ieder twee jaar wordt op Schiphol een oefening gehouden met een vliegtuig waarbij alle betrokken partijen alle benodigde handelingen daadwerkelijk uitvoeren. Dit jaar wordt de oefening in drie delen gedaan: één deel waarin de nadruk ligt op vliegtuigbrandbestrijding, redding en medische hulp, één deel waarin opvang, registratie en hereniging met relaties worden geoefend en een deel met een bestuurlijke papieren oefening.

Voor de media zijn er geen voorzieningen om bij de oefening aanwezig te zijn

035-2005/ms

Schiphol Group
Corporate Communications

Persvoorlichting
020-6012673

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl