Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/04/05)

OOSTERHOUT NB, 27 april 2005

Man gewond na aanrijding

DONGEN: Dinsdag 26 april omstreeks 18.00 uur vond op de kruising van de Vierbundersweg en de Kanaaldijk-Noord een aanrijding plaats, waarbij een 39-jarige man uit Breda gewond raakte. De man reed in zijn auto over de Vierbundersweg, achter de auto van een 33-jarige man uit Lewedorp. Toen deze man ter hoogte van de Kanaaldijk-Noord plotseling zijn auto keerde, kwamen de twee met elkaar in botsing. De man uit Breda klaagde over pijn op de borst en is per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Fietser gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Dinsdag 26 april ontstond omstreeks 16.00 uur op de kruising van de Hoefakker en het Aletta Jacobspad een aanrijding tussen een automobilist en een fietser, waarbij de fietser gewond raakte. De fietser, een 66-jarige man uit Oosterhout, reed vanaf de oprit van het Aletta Jacobspad de Hoefakker op en werd daarbij geschept door een 56-jarige automobiliste uit Dongen, die over de Hoefakker reed. De man kwam ten gevolge van de aanrijding ten val en is met hoofdletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Politie houdt snelheidscontroles

GEERTRUIDENBERG / RAAMSDONKSVEER / TERHEIJDEN: de politie hield dinsdag 26 april snelheidscontroles op de Statenlaan in Geertruidenberg (maximumsnelheid 50 km/uur), de Beethovenlaan in Raamsdonksveer (maximumsnelheid 50 km/uur) en de Moerdijkseweg in Terheijden (maximumsnelheid 80 km/uur).
Op de Statenlaan, waar de politie tussen 09.55 uur en 12.25 uur controleerde, reden 32 van de 333 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.
Op de Beethovenlaan controleerde de politie tussen 12.55 uur en 14.25 uur 457 passanten, van wie er 70 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/uur.
Op de Moerdijkseweg controleerde de politie tussen 15.05 uur en 17.35 uur 543 passanten, van wie er 38 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 116 km/uur.

Politie houdt verkeerscontroles nabij basisscholen

OOSTERHOUT / WAALWIJK: De politie hield dinsdag 26 april verkeerscontroles nabij twee basisscholen aan de Krijtenberg en de Kamerlingh Onneslaan in Oosterhout en nabij een basisschool in de Max Bruchstraat in Waalwijk. Op de Kamerlingh Onneslaan in Oosterhout kregen twee automobilisten een bekeuring voor het negeren van een stopverbod. Op de Beethovenlaan in Waalwijk kreeg één automobilist een bekeuring voor parkeren op het trottoir.

Man aangehouden na rijden onder invloed, auto in beslag genomen

TERHEIJDEN: De politie controleerde dinsdag 26 april omstreeks 20.30 uur op de Zeggelaan een 30-jarige automobilist uit Oosterhout. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat de man behoorlijk te veel had gedronken. De uitslag was namelijk 930 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Toen de politie het rijbewijs van de man wilde invorderen, bleek dat dit al ingevorderd was. Daarop nam de politie de auto waarin de man reed in beslag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbraken in bedrijven

OOSTERHOUT / SPRANG-CAPELLE: In de nacht van dinsdag 26 april op woensdag 27 april bleek omstreeks 01.25 uur dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Everdenberg in Oosterhout. Een raam van het pand bleek te zijn vernield. Uit het bedrijf werden twee computerschermen en een laptop weggenomen.
Diezelfde nacht werd omstreeks 02.30 uur ontdekt dat er was ingebroken in een kledingwinkel in de Kerkstraat in Sprang-Capelle. Hier bleek een deur te zijn opengebroken. Uit de winkel werd een kassalade met inhoud weggenomen.

Bromfietser gewond na aanrijding

WAALWIJK: Woensdag 27 april vond omstreeks 07.30 uur op de kruising van het Europaplein, de Groen van Prinstererlaan, de Grotestraat en de Molenvlietstraat een aanrijding plaats tussen een automobilist en een bromfietser. De automobilist, een 32-jarige man uit Waalwijk, kwam vanaf het Europaplein en wilde rechtdoor de Molenvlietstraat inrijden. Bij het oversteken van de kruising verleende hij geen voorrang aan de 45-jarige bromfietser uit Drunen, die van rechts kwam. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is per ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.


--------------

Noot voor de pers:
In verband met de afscheidsreceptie vanmiddag van collega Rien van Kuik, communicatieadviseur van het district Breda, verschijnen de persberichten vandaag eerder dan gebruikelijk.

Auteur: Leonie van Ooijen