Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 27-04-2005

Politie houdt man aan op verdenking vernieling
RODEN De politie hield woensdagmorgen in de Roderweg in Roden een 41 jr. man uit Leek aan. De man had bij zijn ex-vrouw een buitenspiegel van haar auto vernield. De vrouw deed aangifte. De man is voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt veroorzaker valpartij
EMMEN De politie in Emmen is op zoek naar de bestuurder van een felgroene Honda Civic. Deze bestuurder veroorzaakte woensdagmiddag rond 12.30 uur op de Kerkhoflaan in Emmen een ongeval waarbij een 21 jr. vrouw uit Zweeloo licht gewond raakte. De vrouw reed op haar fiets in de richting Angelslo. In een bocht werd zij ingehaald door de bewuste auto. De bestuurder sneed de fietster de pas af waardoor zij kwam te vallen. Haar splinternieuwe fiets werd beschadigd. Zelf hield ze diverse schaafwonden over aan de valpartij. De bestuurder van de auto, een jonge man met een petje, reed zonder te stoppen door.

Vier gewonden bij verkeersongeval
SMILDE Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de Rijksweg in Smilde raakten woensdagmiddag vier personen gewond. Een personenauto, bestuurd door een vrouw met als passagiers twee kinderen, wilde bij een brug linksaf slaan. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende auto. In deze auto zat een jongeman. Zowel de vrouw en de beide kinderen als de bestuurder van de andere auto raakten gewond. Ze zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Verdere gegevens van de slachtoffers zijn nog niet bekend. Ook omtrent het letsel zijn nog geen details bekend. Door het ongeval is de Rijksweg ongeveer twee uur afgesloten geweest.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdag 23.00 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950. Vanaf 23.00 uur neemt Ramona Venema de voorlichting over. Tel 06 52 52 8533.