Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BERGEN OP ZOOM, 27 april 2005

Bestuurder met 40 gestolen autoradios biedt politie smeergeld aan BREDA Dinsdagavond rond 17.15 uur controleerde de politie op de A16, vóór de afslag Eindhoven/Tilburg een auto met een kenteken uit Litouwen. De 28-jarige bestuurder uit Litouwen viel op omdat hij tijdens de controle van het rij- en kentekenbewijs steeds nerveuzer werd. De politie zag in de laadruimte achter de voorstoelen twee grote koffers liggen en vroeg de bestuurder naar de inhoud daarvan. De bestuurder opende spontaan één van de koffers, die vol bleek te zitten met radio-cassetterecorders waarvan de bedrading was losgeknipt. De andere koffer bleek een soortgelijke inhoud te bevatten, waaronder ook een aantal (beeld) navigatiesystemen. Bij navraag bleek de bestuurder ook geen factuur van deze goederen te hebben. De politie trof in de auto ook inbrekersgereedschappen aan. De bestuurder deed nog een poging om de politieagent om te kopen door hem geld aan te bieden. Deze ging daar vanzelfsprekend niet op in en heeft de bestuurder aangehouden. De bestuurder verklaarde later dat het in Litouwen gebruikelijk is om een politieman geld te geven als deze je papieren controleert. Hij bleek er niet van op de hoogte te zijn dat dit in Nederland strafbaar is. De man is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de afkomst van de gestolen goederen.

Ontevreden klant mishandelt verkoper: politie houdt man aan BREDA Bij een witgoedzaak in het centrum heeft de politie dinsdagmiddag een 25-jarige man aangehouden nadat hij een verkoper had mishandeld. De klant was ontevreden omdat hij een citruspers had ingeleverd voor reparatie en geen vervangend apparaat meekreeg.

Politie onderzoekt ladingdiefstal uit vrachtwagen
HAZELDONK In de nacht van dinsdag op woensdag is een partij van zon 2600 mobiele telefoons gestolen uit een vrachtwagen die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de douane. De chauffeur ontdekte s ochtend dat het zeil van de huif aan de zijkant stuk was gesneden. De politie onderzoekt de ladingdiefstal.

Politie controleert scooters: drie bromfietsen in beslag genomen BREDA Dinsdag heeft de politie in Breda Noord/Hoge Vught tussen 14.30 en 20.30 uur een grootscheepse scootercontrole gehouden. Er werden 42 bromfietsen gecontroleerd: vijf van de bestuurders droegen geen helm, één had er geen bromfietscertificaat, 14 keer werd de maximum constante snelheid overschreden, één keer was de bromfiets niet voorzien van oranje of gele platen en één bestuurder reed zonder geldige verzekering. Daarnaast werden drie bromfietsen in beslag genomen. Eén bestuurder die te voet met zijn bromfiets verder moest, nam het niet zo nauw en besloot toch weer op zijn bromfiets te stappen. De politie sprak hem hierop aan. Toen de 18-jarige bestuurder hierop licht verzet pleegde heeft de politie hem aangehouden en zijn bromfiets in beslag genomen.
Op de Speelhuislaan werd een scooter staande gehouden die aan behoorlijk wat eisen niet voldeed: de constructiesnelheid overschreed ruimschoots de 2KW, hij was niet voorzien van gele platen, spatborden, kappen, verzekeringsplaat, verlichting of andere in het RVV opgestelde richtlijnen voor de inrichting van een bromfiets/scooter. Kortom, een frame en twee wielen waarvan ook nog eens een achterband tot op het canvas was versleten. De bestuurder kan een uitgebreid proces verbaal verwachten.

Auteur: Manon Erkens