Gemeente Dordrecht


Persbericht

Wethouder verricht opening

Speelplek Vogelbuurt vernieuwd

Wethouder Bas van der Zwaan en Peter de Regt, directeur van WOONdrecht openen zaterdag 30 april om 15.00 uur de vernieuwde speelplek tussen Reigerstraat en Noordendijk in de Vogelbuurt. Oudere en jongere jeugd kan gebruik maken van de dubbele schommel met kunstgras, basket met tegelvloer, knikkerputjes, een trapmuurtje, een evenwichtsbalk met zitplaatsen, een klimkoepel en een ruimelrekje. Voor de sociale veiligheid komt er extra verlichting. De kosten van 12.000 euro worden betaald uit de campagne leefbare wijken van de gemeente Dordrecht en WOONdrecht.

Een van de bewoners luistert de opening op met een demonstratie van Turkse duikelduiven. Actieve omwonenden ontwierpen de plek, namen zelf schop, hark en bezem ter hand en bereidden deze feestelijke opening gezamenlijk voor. Vrijwillige medewerkers van "Onze Buren" ontwierpen fraai geschilderde reigers voor de nieuwe afvalbakken. De omwonenden gaan het terrein zelf actief beheren.

Een jaar geleden meldde een aantal bewoners zich bij wijkbeheer Reeland met de vraag of het grasveldje vernieuwd kan worden. De belangrijkste voorwaarde die wijkbeheer stelde was de z! elfwerkzaamheid van de bewoners on der het motto: "datgene waar je samen vorm aan geeft en medeverantwoordelijk voor voelt wordt gekoesterd en is duurzaam van karakter". De uitdaging namen de bewoners met beide handen aan. Terreineigenaar WOONdrecht deed vanaf het begin enthousiast mee.

De groep bewoners werd actief ondersteund door Wijkbeheer Reeland, Stadswerken, de Dordtse Welzijnsorganisatie, WOONdrecht en Onze Buren. De dagelijkse begeleiding was in handen van de projectleider: "Veiligheid & Burgerparticipatie".

Dordrecht, 27 april 2005
Redactie
A. Amaziane
Communicatie

telefoon 078- 639 65 76
email a.amaziane@dordrecht.nl
Informatie
J.Wind
Progrmmabureau Wijken
telefoon 078- 639 04 51