persberichten woensdag 27 april

's-Hertogenbosch 27-04-2005

MISHANDELING EN BEDREIGING MET EEN MES

s-Hertogenbosch Op dinsdagochtendochtend heeft de politie een 37-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 60-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. De Bosschenaar sloeg het slachtoffer in haar gezicht en bedreigde haar met een mes. Verbaal bedreigde hij de vrouw met de dood. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is in verzekering gesteld.

BOETES NIET BETAALD

s-Hertogenbosch - Dinsdagavond heeft de politie een 26-jarige Bosschenaar in zijn woonplaats op de Raadhuislaan aangehouden. De man bleek nog een aantal boetes open te hebben staan voor een bedrag van 2.280 euro. De Bosschenaar kan deze boetes niet betalen en moet nu 78 dagen gaan zitten. De man is ingesloten.

FIETSENDIEF VAN FIETS GEPLUKT

s-Hertogenbosch - Op de Zuid Willemsvaart heeft de politie dinsdagavond een 36-jarige Bosschenaar op heterdaad aangehouden. De man reed op een fiets die hij zojuist op de Pastoor de Kroonstraat gestolen had. Een getuige had dit zien gebeuren en de politie kon naar aanleiding van het opgegeven signalement de verdachte van de fiets plukken. De verdachte had het slot van de fiets met een tang opengeknipt. De verdachte is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

s-Hertogenbosch - Op het Stationsplein heeft de politie dinsdagavond een 25-jarige man uit Boxtel aangehouden. Een 20-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch deed aangifte tegen hem, nadat zij door hem zonder reden was lastiggevallen, beledigd en bedreigd. Ook spuugde de man haar in het gezicht. Tegen de man wordt procesverbaal opgemaakt. Hij is na een verklaring in vrijheid gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch - In de Arena heeft de politie dinsdagavond een 43-jarige man uit Berlicum aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal van een fles rode port. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

BEDREIGING

s-Hertogenbosch Vanochtend heeft de politie in de Oranje Nassaulaan een 50-jarige Bosschenaar, die door het lint ging, aangehouden. De verdachte was met een stoel in zijn handen op een 33-jarige man afgestevend en dreigde het slachtoffer met die stoel te slaan. Het slachtoffer wist op tijd weg te komen en belde direct de politie. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Vught - De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige man uit Vught in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte bedreigde zijn 43-jarige moeder verbaal met de dood, waarvan de moeder aangifte deed bij de politie. De Vughtenaar is in verzekering gesteld.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Schijndel De politie heeft dinsdagmorgen twee jongens van 16 en 17 jaar uit Schijndel aangehouden. De jongens worden verdacht van het schoppen, slaan en uitschelden van een 15-jarige jongen uit dezelfde plaats. Dit was zaterdagavond 16 april op de Boschweg in Schijndel op de kermis gebeurd. Het slachtoffer werd toen door de 17-jarige verdachte meerdere keren in het gezicht geslagen. De 16-jarige verdachte schopte het slachtoffer tegen de schenen en in de ribbenkast. Het slachtoffer is voor zijn verwondingen door de huisarts behandeld. Tegen de 16-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

14 DAGEN NOG UITZITTEN

Schijndel - De politie heeft dinsdagavond in Schijndel een 36-jarige man uit Schijndel aangehouden, die nog 14 dagen gevangenisstraf open had staan. Hij is ingesloten. De man is in Heeswijk-Dinther door politiemensen aangesproken over zijn openstaande hechtenis, waarop hij mee is gegaan naar het bureau in Schijndel.

AANHOUDING NA INBRAAK IN BEDRIJF

Uden - Aan het politiebureau in Uden heeft de politie dinsdagochtend een 34-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man kwam zich melden omdat hij wist dat de politie hem zocht als verdachte van een bedrijfsinbraak in een pand aan de Amert in Veghel, gepleegd op 17 april. Bij de inbraak is een deur geforceerd.

Bij de inbraak bleek dat 264 GSM telefoons uit het bedrijf waren gestolen. Bij een zoeking in de woning is een gedeelte teruggevonden, 89 telefoons, die in beslag zijn genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Beers - Op de Provincialeweg in Beers heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige man uit Boxmeer. Deze automobilist reed 59 km/h te hard, na correctie was dat nog 139 km/u.


-------------

Odiliapeel - Aan de Nieuwedijk heeft de politie dinsdagavond het rijbewijs van een 22-jarige man uit Veghel ingevorderd. Tijdens een snelheidscontrole bleek dat de man de toegestane snelheid van 80 km/h had overschreden met 63 km/h.

AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD

Grave - De politie heeft een 35-jarige man uit Grave aangehouden in de nacht van dinsdag op woensdag, nadat hij ruzie had gehad met zijn 30-jarige vrouw, waarbij klappen zijn gevallen. Zij voelde zich daarbij zo bedreigd dat ze door het raam naar buiten is gesprongen, waarbij ze zich verwondde aan haar arm.

GESTOLEN VRACHTWAGEN UITGEBRAND

Maren Kessel - Aan de Marenseweg heeft de surveillerende politie woensdagochtend een afgebrande vrachtwagen aangetroffen. Deze bleek op 24 april dit jaar ontvreemd te zijn in Raamsdonkveer. Deze aangifte is opgenomen in de buurregio, politie Midden- en West-Brabant.

FIETSER AANGEREDEN

Sint Michielsgestel - Op de Hoogstraat is dinsdagavond een 51-jarige fietser uit Sint Michielsgestel gewond geraakt bij een aanrijding. De man fietste over de Hoogstraat, komende uit de richting Berlicum. Achter hem reed een 32-jarige automobilist uit Sint Michielsgestel. Op het kruispunt met de Venkant sloeg de fietser linksaf waarbij een aanrijding ontstond met een tegemoetkomende auto, bestuurd door 55-jarige man uit Berlicum. Hierbij werd de fietser geschept. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets belandde tegen de auto van de 32-jarige man aan, waardoor schade ontstond.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Op het Stationsplein heeft de politie vanmiddag een 19-jarige Rotterdamse drugsdealer aangehouden. De agenten zagen de verdachte dealen, waarna zij hem fouilleerden en in de fouillering drugs aantroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss - Vanochtend heeft de politie omstreeks 11.00 uur een 64-jarige man uit Oss aangehouden in verband met het plegen van een winkeldiefstal in de Venusstraat te Oss. De Ossenaar had een rol klittenband in zijn jaszak gedaan en liep vervolgens de winkel uit zonder deze af te rekenen bij de kassa. De man werd door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.