Gemeente Alphen aan den Rijn

kwantiteit openbaar water

Persbericht nr. 29 Plan voor goede kwaliteit en kwantiteit openbaar water

27 april 2005

Om de kwaliteit en kwantiteit van het openbaar water in Alphen aan den Rijn in de toekomst te waarborgen, maakt de gemeente samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland en andere overheden een waterplan. Het plan beschrijft alle maatregelen die nodig zijn voor een duurzaam watersysteem om mogelijke toekomstige problemen in het watersysteem het hoofd te bieden. Hiermee spelen gemeente en hoogheemraadschap in op de veranderende omstandigheden zoals de verwachte klimaatverandering, zeespiegelstijging, bodemdaling en toename van bebouwing en verharding.

Het waterplan moet voldoen aan de doelstellingen zoals die zijn verwoord in de Vierde Nota waterhuishouding van de Commissie Waterbeheer 21e eeuw en het Nationaal Bestuursakkoord Water. Bij het opstellen van het plan betrekken gemeente en hoogheemraadschap ook inwoners en andere belanghebbenden om tot een evenwichtig en gedragen plan te komen.

Klankbordgroep
Inwoners, organisaties en verenigingen kunnen in een klankbordgroep meepraten. Zij kunnen knelpunten benoemen en advies geven waarmee het projectteam vervolgens aan de slag gaat om het plan te maken. Ook stelt het projectteam een pakket aan maatregelen op. Volgens planning moet het plan eind 2006 zijn vastgesteld, waarna de uitvoering van de maatregelen kan starten.

Intentieverklaring
Voor de samenwerking tussen gemeente en hoogheemraadschap is woensdag 27 april 2005 de intentieverklaring getekend door hoogheemraad J.P.R.M. Steegh van het Hoogheemraadschap van Rijnland en de wethouder J.M.C.M. Groen in 't Wout van de gemeente Alphen aan den Rijn. Met het tekenen van de verklaring spreken partijen zich uit voor een intensieve samenwerking voor de planvoorbereiding en het opstellen van het waterplan.

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. GROEN IN 'T WOUT
Meer informatie:
Gemeente Alphen aan den Rijn, Toos Groeneweg, 0172-465673 Hoogheemraadschap van Rijnland, Gonny van Alewijk, 071-3063406

Reageer op deze pagina | Disclaimer

Deze pagina is bijgewerkt op: 27-04-2005 16:42
© copyright gemeente Alphen aan den Rijn
URL huidige pagina:
http://www.alphenaandenrijn.nl/smartsite.htm?id=17144