Gemeente 's-Hertogenbosch

27-04-2005

250 bomen voor een aantrekkelijk Rosmalens landschap

De gemeente 's-Hertogenbosch plant dit voorjaar langs wegen in het buitengebied van Rosmalen een groot aantal bomen. Hiermee wil de gemeente het landschap in dit gebied versterken. De bomen worden geplant langs de Hondsberg, de Sprokkelboschstraat, de Ruttenhofstraat, de Oude Baan oost, de Waterleidingstraat en het Torenstraatje. De werkzaamheden zijn al gestart en worden medio mei dit jaar afgerond.

De aanplant van bomen gebeurt in het kader van de uitvoering van de landschapsvisie 's Hertogenbosch. In deze visie zijn rond de stad zogeheten Bossche Buitens aangewezen. Dat zijn gebieden waar natuur, landschap en recreatie verder ontwikkeld worden. Bij Rosmalen is dat het buitengebied Hooge Heide, dat grenst aan de oost- en zuidrand van Rosmalen.

Eén van de projecten in Hooge Heide is het aanbrengen en versterken van het groen in de vorm van bomen. Van oudsher zijn de wegen in dit gebied voorzien van laanbeplantingen. Veel oude laanstructuren zijn nog in het gebied aanwezig. Op veel plaatsen zijn in de loop van de tijd laanbeplantingen verdwenen of er zijn gaten gevallen in de laanstructuur. Door het aanplanten van ruim 250 nieuwe bomen wil de gemeente de laanstructuren versterken.