Gemeente 's-Hertogenbosch

27-04-2005

Viering hoogste punt nieuwbouw Brede Bossche School Haren Donk Reit

Op woensdag 27 april 2005 vond de feestelijke bijeenkomst plaats van de viering van het hoogste punt van de nieuwbouw van de Brede Bossche School (BBS) Haren, Donk en Reit (locatie: parkeerplaats bij het terrein van de nieuwbouw aan de Ploossche Hof). In aanwezigheid van wethouder Jetty Eugster waren gebruikers, die in de BBS Haren, Donk en Reit een ruimte in het nieuwe gebouw betrekken, aanwezig. Ook alle kinderen die straks in het gebouw komen, waren aanwezig. De bijeenkomst startte om 11.00 uur voor de kinderen en buurtbewoners en duurde tot ongeveer 12.00 uur.

Programma
De bijeenkomst was bedoeld voor toekomstige gebruikers, zoals kinderen, beroepskrachten, ouders, vrijwilligers en andere wijkbewoners van Haren, Donk en Reit. De ochtend had een programma, dat geschikt was voor àlle leeftijden. Er vond een act plaats van een buikdanseres met levende slangen. Het aannemersbedrijf en de onderaannemers hadden per gebruiker een aantal cadeautjes ter beschikking gesteld. Rond 11.45 uur was er ruimte voor buurtbewoners om vragen te stellen aan de aannemer, de architect en de gemeente.

Achtergrond en gebruikers
In een Brede Bossche School (BBS) werken organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn en zorg samen aan een gericht activiteitenaanbod voor alle wijkbewoners. De BBS heeft als doel het verbeteren van ontwikkelkansen van kinderen en hun ouders op school, in het gezin en in hun vrije tijd. In 's-Hertogenbosch zijn momenteel vijf Brede Bossche Scholen. Het doel van de BBS Haren, Donk en Reit is hier een bruisend hart van de wijk te maken. Gebruikers met eigen ruimten zijn: basisscholen De Haren en De Eenhoorn, Kinderdagverblijf Duimelot, BSO, Peuterspeelzalen Dolfijntje en Darteldonk, Klup Up (0-4 jaar), OKC Op Dreef en de Wijkwinkel. De multifunctionele ruimten zijn: jongerenruimte, activiteitenruimten, theater, sportzaal, ICT-lokaal, bibliotheek/speel-O-theek, speellokaal, cursusruimte en handvaardigheidruimte.

Architect en aannemer
De bouw van deze BBS valt onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Het gebouw is ontworpen door Frencken Scholl Architecten uit Maastricht en wordt gebouwd door Aan de Stegge Bouw en Werktuigbouw uit Goor. De planning is dat in januari 2006 het gebouw in gebruik wordt genomen.