Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt 10 tips na uitzending van De Gouden Tip
Datum: 27-04-2005
Tijd bericht: 17:16
Plaats: Venlo / Maastricht
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 26 en woensdag 27 april, heeft tot nu toe tien tips opgeleverd in drie van de vier behandelde zaken.

De meest concrete tips kwamen dinsdagavond al direct na de eerste uitzending binnen op de zakkenrollerij in Heythuysen. Meerdere kijkers hadden de gezochte rode Volvo 440 dezelfde dag in Heythuysen gezien. Politie-onderzoek leidde dinsdagavond nog naar een woning in Heythuysen waar de betreffende auto voor de deur stond geparkeerd. Vervolgens heeft de politie in die woning de identiteit van de bestuurder en inzittenden van de auto vastgesteld. Het signalement van geen van hen bleek overeen te komen met de gezochte man en twee vrouwen op de bewakingsbeelden. Wel bleek de bestuurder, een 25-jarige man uit Echt, nog gezocht te worden voor openstaande boetes ter hoogte van ruim ¤ 1.100,- De man betaalde deze terplaatse. Desondanks heeft de binnengekomen informatie en de daarop volgende actie van de politie ruim voldoende informatie opgeleverd om het onderzoek met vrucht te kunnen voortzetten.

Bruikbare informatie kwam ook binnen op de beroving en aanranding van een 23-jarige vrouw in Roermond. Die informatie had betrekking op de mogelijke identiteit van de man op de getoonde bewakingsbeelden. De recherche gaat deze tips in de komende dagen verder onderzoeken.

De overval op een postzegelhandel in Maastricht leverde drie tips op. Meerdere getuigen hebben zich gemeld die het tweetal op de dag van de overval hebben gezien. Deze tips hebben tot nu toe echter nog niet geleid tot het vaststellen van de identiteit van de twee overvallers.

De straatroof op de Aureliushof in Maastricht leverde geen tips op. Wel kwamen er nog drie bruikbare tips binnen op zaken uit de uitzending van 12 april: een kijker meende iemand te herkennen van de compositietekening van de aanrander van een jonge vrouw in Weert, een kijker noemde de naam van een van de dieven van camera's bij een school in Heerlen en tenslotte noemde een tipgever een naam van de man die op bewakingsbeelden te zien is na een woninginbraak in Maastricht. Ook hier kan de recherche de komende dagen vooruit met het onderzoek.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in beeld en geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 10 mei.