De Unie


âFusie Interpolis Achmea roept vragen opâ
27/04/2005

Culemborg, 27 april 2005 â De Unie is niet verbaasd over de nieuwe stap in de samenwerking tussen Eureko, de moedermaatschappij van Achmea, en de Rabobank Groep, eigenaar van Interpolis. Vandaag maakten Eureko en Rabobank de fusie tussen Achmea en Interpolis bekend. âVerdere samenwerking tussen Eureko en Rabobank lag in de lijn der verwachtingâ, zegt Uniebestuurder Ewoud Teerink. âMaar de vorm, een volledige fusie tussen twee belangrijke spelers, en de snelheid roept wel vragen op.â

De coöperatieve verzekeringsgroep kondigde aan dat de samenwerking synergie op vele terreinen mogelijk maakt. Teerink: âNaar die synergievoordelen kan ik wel raden. Maar zijn dat ook voordelen voor de medewerkers? Wat betekent dit voor de werkgelegenheid op langere termijn en voor het kantorennetwerk?â Vooralsnog heeft De Unie geen antwoord op deze vragen gekregen. De Unie eist een gesprek met de directie van zowel Achmea als van Interpolis. âHet is nu zaak dat er snel duidelijkheid komt over de consequenties van deze fusie voor het personeelâ, aldus Teerink.

De fusie past volgens Teerink in de trend, waarbij grote verzekeringsbedrijven zoeken naar schaalvergroting en verdere kostenreductie. âDe trend sluit aan bij de fusiegolf onder zorgverzekeraars als gevolg van de invoering van de basisverzekering en de verdere digitalisering van de notaverwerking.â De Unie verwacht dat deze beweging gepaard gaat met veel werkgelegenheidsverlies.
* Intropagina Interpolis

* Intropagina Rabo Groep