Talpa Nederland


woensdag 27 april 2005

TALPA BESTE IMAGO, JOHN DE MOL BESTE BESTUURDER

Talpa wint twee Imago Awards

Gisteren ontving Talpa maar liefst twee prestigieuze Imago Awards tijdens het jaarlijks Intermediair Arbeidsmarkt Seminar in Amsterdam.

De eerste Award kreeg Talpa voor 'Beste Nieuwkomer'. De tweede in de categorie 'Favoriete werkgever Midden- en Kleinbedrijf'. Mededingers in deze categorie waren Mojo Concerts, Eyeworks en ID&T.

Thomas Notermans, Manager Corporate Communicatie Talpa Holding, met één van de Imago Awards

Het Intermediair Imago Onderzoek is in februari uitgevoerd door het onderzoeksbureau Interview NSS in opdracht van Intermediair. Ondervraagd zijn hoopopgeleiden met maximaal tien jaar werkervaring. De resultaten zijn representatief voor jonge hoogopgeleiden in Nederland met maximaal tien jaar werkervaring (m.u.v. hoogopgeleiden in zorg/sociaal culturele sector). In totaal hebben 6.198 hoogopgeleiden de vragenlijst ingevuld.

De drie andere categorieën waren 'Favoriete werkgever jonge mannelijke hoogopgeleiden', winnaar Philips. 'Favoriete werkgever jonge vrouwelijke hoogopgeleiden': Unilever. 'Favoriete werkgever Publieke sector': Korps Landelijke Politiediensten en 'Favoriete werkgever Profit sector': Philips.

John de Mol beste bestuurder

Dit jaar is John de Mol onder 1000 geïnterviewde managers naar voren gekomen als beste bestuurder wat betreft visie, strategie en ondernemerschap. Deze eerste plaats deelt hij met Gerard Kleisterlee van Philips. Ad Scheepbouwer, KPN, staat op nummer drie.

Management Team doet elk jaar onderzoek naar het imago van de 500 meest populaire bedrijven en instellingen die actief zijn op de Nederlandse markt. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door TNS Nipo. Dit jaar is de 1000 respondenten voor het eerst gevraagd wie ze de beste bestuurders vinden wat betreft visie, strategie en ondernemerschap.

Talpa Media Holding is de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-activiteiten heeft ondergebracht. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn, tot nu toe, de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken en het Nederlandse televisiestation dat vanaf augustus in de avond gaat uitzenden op het kanaal van Nickelodeon. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee branches, waarvan Talpa Media de ene is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.