FTV brengt NOS beelden

AMSTERDAM, 20050427 -- FTV heeft besloten binnen haar programmering nieuwsbeelden van de NOS te gaan brengen. De NOS heeft deze beelden aan Nederland ter beschikking gesteld onder de voorwaarden dat er geen geld mee verdiend mag worden en alle look-and-feel van de NOS c.q. publieke omroep is. FTV vindt dat de NOS-nieuwsprogramma´s in sommige gevallen de online en mobile nieuwsvideo's van FTV kan verrijken

FTV voorziet de 35 belangrijkste nieuwssites en portals in Nederland van het laatste nieuws in bewegend beeld, zoals bij Telegraaf.nl, Trouw.nl, nu.nl, nieuws.nl, Chello.nl en vele anderen. Maandelijks kijken al 3,5 miljoen mensen de nieuwsclips op deze nieuwssites en mobiele telefoons. Door de nieuwe samenwerking met de NOS kan het nieuwsaanbod nog gevarieerder worden.

FTV heeft naast eigen cameraploegen een uitgebreid netwerk van nationale en internationale news partners, waarvan de regionale omroepen een belangrijk deel vormen. Het nieuwe partnership met de NOS, die bekend staat om haar betrouwbare en degelijke verslaggeving, biedt de kijker nog meer kwaliteit bij met name landelijke aangelegenheden.
Ole Chavannes, hoofdredacteur FTV: "Ons devies is dat de kijker kiest. Niet de journalist bepaalt wat wel en niet belangrijk nieuws is; dat weet de nieuwsconsument zelf het best. Door nu ook NOS items snel online aan te bieden, heeft de kijker nog meer keus. De nieuwe samenwerking past perfect in onze doelstelling: informeren innoveren".

FTV werkt intensief samen met verschillende partijen om de beste beelden het snelst voor de kijker gratis beschikbaar te stellen. Het nieuwsaanbod van FTV bestaat 365 dagen per jaar uit actueel nieuws uit binnen- en buitenland, sport, economie, film, fun en entertainment, zo´n 40 programma´s per dag.