013 Tilburg

Loading Dock: het evenement voor mensen achter de schermen

TILBURG, 10 maart 2005
Geen concert komt tot stand zonder geluids- en lichttechnici, productieleiders en managers. De hoogste tijd dus om een evenement te organiseren, speciaal voor mensen die actief zijn achter de schermen. Op 27 april 2005 is het zo ver, een dag waarvoor 013 en Backdrop gezamenlijk tekenen met een interessant programma over het backstage werk in de muziekbusiness.

In 013 worden verschillende workshops, seminars en keynote speeches gehouden van toonaangevende mensen uit het vak. Daarnaast is er ook een beursvloer met deelname van alle relevante spelers uit de wereld van de live muziek. Visies op geluid en licht, de inzet van nieuwe media bij live-optredens, arbo-wetgeving in de popmuziek en de voors en tegens van het werken als freelancer komen in het dagprogramma onder andere aan bod. Loading Dock biedt je tevens de kans om collega's uit het vak te ontmoeten, verhitte discussies met elkaar te voeren of gewoon kennis en ervaring uit te wisselen. Wij zorgen voor de juiste informele sfeer.

Wat laat de beurs zien....

* Een bijzondere presentatie van een nightliner
* Mobiele digitale registratie en live-streaming in actie
* Podium-aankleding, decor en accessoires zichtbaar gemaakt
* Een gratis gehoortest

* Vakbladen presenteren zich

* Een nieuw internet betalingssysteem

* Voorlichting over opleidingen en cursussen
* Clinics over downloadmogelijkheden

* Advies over zakelijke aspecten van belastingsadviseurs en verzekeringsagenten

* Deskundig advies over arbo- en veiligheid
* Internet-gerelateerde hulpmiddelen voor bedrijfsvoering worden gedemonstreerd

* Technische hulpmiddelen on stage

ICT dienstverlening en online-musicshop
Informatie van brancheverenigingen
Merchandise design en productie

Meer informatie? Kijk op www.loadingdock.nl. Op die site kun je je ook inschrijven. De prijs van het dagprogramma en de beurs bedraagt 40 ex. btw. De all-in entree, inclusief after-party met live optredens, is 45 ex. btw.

No Sleep 'Til Burg 2005 groot succes

TILBURG, 10 maart 2005
Zondag 6 maart was een groot feest! Bijna 1500 muziekliefhebbers vonden hun weg naar 013 en bewezen dat Tilburg wel écht de popmuziekhoofdstad van Nederland is. Vele topbands in spe, met name Encirceld en ...And Martin On Drums, topbands van het moment, zoals One In A Million (de festivalband van het land) en Frankie And The Wonderboys, de maffe mixmaniakken van de Geluiderikken en de topheadliner The Original Soundtrack zorgden voor een hoogstaande muzikale dag. Ook luid applaus voor de Beamstream Federation. Wat toverde dat trio voor prachtige beelden op de vier grote schermen in The Choice. In de Kleine Zaal waren een aantal leuke bands te zien. Volgens reacties op deze site moeten we de punkers van Music After All in de gaten houden. De Bat Cave werd door de Popfactory bezet. In verschillende settings speelden of zongen onder anderen Stephanie Heine, Erwin Gielen (ex-Intwine/LIESBET) en Tom de Waal. 3VOOR12/Tilburg was die dag ook aanwezig en maakte een sfeerimpressie: http://3voor12.vpro.nl/tilburg