3 e persbericht van woensdag 27 april 2005

Eindhoven 27-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden na veroorzaken aanrijding

De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur een man van 29 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Pagelaan. Hij was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding op de kruising Wolvendijk/Vuurvlinderstraat. Toen hij daar met zijn auto linksaf sloeg, gaf hij geen voorrang aan een wagen die werd bestuurd door een 62-jarige vrouw uit Eindhoven. Door de botsing tussen beide voertuigen liep de vrouw klachten aan haar borst op, waarna ze in een ziekenhuis is opgenomen. De man ging er na de aanrijding met zijn auto vandoor. Een getuige zag hem vervolgens op de Pagelaan uit de auto stappen, waarna de gewaarschuwde politie de man aanhield. Daarbij verzette hij zich. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van ruim 2,00, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte huiselijk geweld aangehouden

De politie heeft woensdagochtend rond 7.15 uur een Helmonder van 33 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-West. De man wordt er van verdacht dat hij een kleine twee weken geleden zijn 25-jarige vriendin in hun woning zou hebben mishandeld. De vrouw deed daarvan aangifte bij de politie, waarna de man vandaag werd aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Automobilist gewond bij aanrijding

Een man van 30 jaar uit Hapert is woensdagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Vaarleseweg in Helmond. Toen hij met zijn auto over een spoorwegovergang reed, verloor hij de macht over het stuur en belandde tegen een boom. De wagen kwam vervolgens in een weiland terecht. De brandweer heeft hem uit het wrak bevrijd, waarna de man met nog onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht.

Helmond: Snelle motorrijder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft woensdagavond rond 19.45 uur het rijbewijs ingenomen van een 49-jarige motorrijder uit Helmond die veel te hard reed. Een onopvallende politiemotor met videocamera aan boord registreerde kort daarvoor dat de man op de Europaweg een gecorrigeerde snelheid bereikte van 121 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Vervolgens werd op de A270 richting Eindhoven een gecorrigeerde snelheid van 185 km/u gehaald, waar 120 km/u is toegestaan. De man is door de politie staande gehouden, zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Kempenbaan ter hoogte van het MMC heeft de politie woensdag tussen 15.30 en 17.15 uur dertien bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen naar automobilisten die te hard reden (2x), niet-handsfree mobiel aan het bellen waren (2x), geen autogordel droegen (3x) en/of door rood verkeerslicht reden (4x).