Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
28 april 2005

nummer:
17

|                                                                              |
Op woensdag 27 april 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Plan van aanpak Wegelingpark
Voor de locatie Wegelingpark zijn Stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld, die deel uitmaken van het ontwerpbestemmingsplan 's-Gravenweg-West. Hiermee is de weg vrijgemaakt om de beoogde ontwikkeling van deze locatie nu daadwerkelijk ter hand te nemen. Een inrichting met luxe woningbouw wordt voorgestaan. Het college heeft ingestemd met het Plan van Aanpak Wegelingpark.

Wijziging van de Bouwverordening
Het college stelt de raad de verwerking voor van de tiende serie wijzigingen van de modelbouwverordening van de VNG in de gemeentelijke Bouwverordening. Deze wijzigingen hebben vooral betrekking op een herziening van de brandveiligheidsvoorschriften, een aanvulling op de bepalingen over het bodemonderzoek en de mogelijkheid voor het verlenen van een 'paraplu'-sloopvergunning voor asbestverwijderingsprojecten.

Benoeming bestuursleden Stichting Aandelenbeheer Isala Theater Het college heeft ingestemd met het aftreden van de heer A.M. van Hulst als bestuurslid van Stichting Aandelenbeheer Isala Theater. Ook gaat het college akkoord met het benoemen van de heren mr. Ch.M. den Hoed, drs. J.L. Post en R. Vermeulen tot bestuursleden van de stichting. De heer Voerman had zich al eerder teruggetrokken. Dit betekent dat het bestuur nu gevormd wordt door de heren Den Hoed, Post, Vermeulen en mevrouw Emmerzael-Koopman.

Ontwikkelen Multi Functioneel Centrum Fascinatio (MFC) Het college besliste dat de gemeente opdrachtgever wordt van de ontwikkelaar Hevo, het ontwikkelrecht voor het MFC terug te nemen van de ontwikkelaars en hen te vrijwaren van alle verplichtingen voor dit project. Met Hevo wordt een raamovereenkomst aangegaan voor het ontwikkelen van het MFC dat in augustus 2008 moet worden opgeleverd. Ook stelt het college een stuurgroep MFC en projectgroep MFC in.

Evaluatie breedtesportimpuls
Het college heeft de evaluatie van de breedtesportimpuls 2004 vastgesteld. De breedtesportimpuls wordt gefinancierd door de gemeente en door het ministerie van VWS. Ieder jaar moet de gemeente een evaluatie sturen naar het ministerie.

Beleidsregels algemeen geaccepteerde arbeid en vrijstellingen Het uitgangspunt van de Wet Werk en Bijstand (WWB) is dat iedere bijstandsgerechtigde met een leeftijd van 18 tot 65 de plicht tot arbeidsinschakeling heeft. In tegenstelling tot de oude situatie (Algemene Bijstandswet) is het onder de WWB alleen mogelijk om in individuele gevallen ontheffing van de arbeidsvoorwaarden te verlenen. Het college gaat akkoord met de ontheffingsvoorstellen.

Verdubbeling Hoofdweg
Op de brief van PUKA BV van 5 februari 2005, waarin de reeds bekende argumenten herhaald worden voor de realisatie van een eigen ontsluiting aan de Hoofdweg, reageert het college met de boodschap dat ze geen reden ziet terug te komen op het eerdere besluit tot vaststelling van het definitief ontwerp van de verdubbeling van de Hoofdweg. Dit gezien de uitspraken van de Rechtbank Rotterdam en het Gerechtshof Den Haag.

Network Information Migrants in Europe
De aanvraag voor het project Network Information Migrants in Europe is door de Europese Commissie gehonoreerd. De subsidieaanvraag betreft een Europese uitwisseling van informatie van integratie van immigranten op het gebied van werkgelegenheid, onderwijs, generatieproblemen, oudkomers en dergelijke. Deze aanvraag is een vervolg op het Capelse 'Capplan'. Capelle aan den IJssel is leadpartner. Het college ging akkoord met het aangaan van de overeenkomst.


---