Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Paard & Rijtuig aprilnummer: Van Rusland over België, tot Amerika

26/04/2005

Tildonk, 26 april 2005
Het aprilnummer van Paard & Rijtuig magazine biedt meer dan ooit een ruime blik op de wereld van het aangespannen rijden. Wij openen met een kort overzicht van de lange geschiedenis van de paardenhandel tussen Europa en de Verenigde Staten. Amerikaanse wedstrijd- en recreatiemenners kiezen al langer voor een Europees paard voor hun koets. In Nederland is deze handel ruim twintig jaar geleden begonnen. Tweehonderd jaar geleden begon Jean Joseph D'Ieteren als rijtuigbouwer in Brussel. Ook hiervan leest u de geschiedenis in het eerste deel van deze Belgische successtory.
Ook in Brussel reden een aantal menners een rit met aan boord enkele jonge hartpatiëntjes. Willo van Berkel brengt hierover verslag uit. Urbain Van De Voorde ging dan weer naar Rusland om er troijka te leren rijden. Hij reed er met paarden, sliep er bij babouschka's en dronk er vodka met de Russische troijka-kampioen.
Een fenomeen uit Italië is Pasquale Beretta. Hij is verliefd op Andalusiërs en maakt zich in Spanje bijzonder populair met zijn koetsenshows.
In het Recrea-men journaal leest u waarmee de recreatiemenners uit Vlaanderen dezer dagen actief zijn.
Verder sprak Paard & Rijtuig met Mia Allo, voorzitster van de nationale Mencommissie over de werking en de doelstellingen van deze Belgische instantie voor de mensport.
Als afsluiter brengen wij u een foto met commentaar op een prachtige tandemaanspanning met pony's.

Verder vindt u in Paard & Rijtuig de vaste rubrieken zoals kalenders met allerhande activiteiten, zoekertjes en andere nuttige informatie voor en door menners.

Paard & Rijtuig Magazine wordt uitsluitend via abonnement verdeeld. Een jaarabonnement op dit tweemaandelijkse tijdschrift kost 30 euro voor abonnees in België, 35 euro voor abonnees elders in Europa. Uw jaarabonnement begint automatisch te lopen vanaf ontvangst van uw betaling op bankrekening nr. 850-8148254-58.

Meer info en een jaarabonnement op dit tijdschrift zijn te verkrijgen bij:
Paard & Rijtuig Magazine
Bertrodestraat 15
B-3150 Tildonk
België

Tel. +32 (0)16/60 54 26
E-mail:

paardrijtuig@scarlet.be