Simac Techniek NV

Persbericht

Veldhoven, 27 april 2005

Simac Techniek NV is actief in systeemintegratie en dienstverlening in ICT (Informatie- en Communicatie Technologie) en IE&A (Industriële Elektronica en Automatisering). Geografisch concentreert Simac zich op de Benelux met een voorzichtige uitbouw in Centraal Europa. Het aandeel Simac noteert aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en is opgenomen in het NextEconomy segment. Kernpunten eerste kwartaal 2005


· Omzet stabiliseert en bedraagt EUR 27,1 miljoen (Q1 2004: EUR 28,1 miljoen)
· Nettowinst eindigt op EUR 70.000 positief (Q1 2004: EUR 501.000)
· Marktomstandigheden blijven voorlopig onzeker Stabiel eerste kwartaal 2005 Simac Techniek NV,
lagere winst
De omzet van Simac Techniek NV stabiliseert in het eerste kwartaal 2005 en gaat van EUR 28,1 miljoen naar EUR 27,1 (-/- 3,5%). Zoals reeds aangegeven bij de publicatie van de jaarcijfers 2004 is de nettowinst in het eerste kwartaal 2005 duidelijk lager dan in het eerste kwartaal 2004 en eindigt op EUR 70.000 (Q1 2004: EUR 501.000).

De dalende trend in de omzet van de laatste jaren lijkt in 2005 tot stilstand te zijn gekomen, mede doordat internationaal de markt weer iets aantrekt. Het achterblijven van het resultaat in het eerste kwartaal wordt voornamelijk veroorzaakt door erosie van de onderhoudscontracten voor hardware en doordat Simac, zoals aangekondigd, in 2005 extra kosten maakt om nieuwe projecten en beheerscontracten te verwerven en voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten.

De markt voor ICT-infrastructuren is met name in Nederland momenteel nog steeds uitermate moeizaam. Naast een zwakke orderbinnenkomst leidt dit tot margedruk bij de afsluiting van projecten. Het seizoenspatroon waarbij sprake is van een aarzelend begin lijkt zich te versterken. Het aantal lopende offertes groeit, maar bedrijven en organisaties stellen de aankoopbeslissing uit, wellicht totdat er meer zekerheid bestaat over de ontwikkeling van de eigen jaarresultaten.

In België / Luxemburg en Tsjechië / Slowakije is de situatie gunstiger. De markt in België en Luxemburg lijkt zich op dit moment in positieve richting te ontwikkelen. In Tsjechië zullen omzet en resultaat zich naar verwachting wederom concentreren in het vierde kwartaal.

Simac Techniek NV pag. 1 van 28 27 april 2005

Persbericht

Bij Industriële Elektronica & Automatisering is er sprake van een wisselend beeld. Bij Simac Masic & TSS en Simac Quadcore zien we tot op heden geen verbetering van de markt. Simac Electronics profiteert van een goede vraag naar glasvezel meet- en lasapparatuur en realiseerde een uitstekend resultaat.

De invloed van bijzondere posten over het eerste kwartaal 2005 was per saldo neutraal. Bij een tweetal projecten waren problemen ontstaan waarvan de oorzaak en verantwoordelijkheid discutabel was. Er is eind maart besloten te kiezen voor een snelle en klantgerichte oplossing waarbij Simac een verlies voor haar rekening heeft genomen van in totaal EUR 0,7 miljoen, bestaande uit voorzieningen voor gemaakte kosten en een schadevergoeding. Hierdoor is Simac wel in staat de klantrelaties op een positieve wijze voort te zetten tegen een naar verwachting normale winst. Anderzijds leidde koop en aansluitend verkoop van onroerend goed te Spijkenisse tot een positief resultaat van EUR 0,7 miljoen, bestaande uit boekwinst en vrijval van een voorziening.

In april is een intentieverklaring getekend om een participatie van Simac te verkopen. Indien de transactie definitief doorgaat, zal dit in het tweede kwartaal van 2005 leiden tot een boekwinst van naar verwachting ongeveer EUR 0,5 miljoen. Bij een van de participaties van Simac is recentelijk een probleem naar voren gekomen met betrekking tot een overname door dit bedrijf. Momenteel wordt de situatie geanalyseerd en vinden besprekingen plaats met de mede-aandeelhouders en de raad van commissarissen. Omdat de uitkomst en de hieruit voortvloeiende financiële consequenties nog niet kwantificeerbaar zijn is het betreffende belang per 31 maart 2005 nog gewaardeerd tegen de oorspronkelijke investering.

De financiële positie van Simac is stabiel gebleven. De balansverhoudingen zijn vrijwel ongewijzigd en de liquiditeitspositie is positief. Binnenkort verwachten wij tot overeenstemming te komen met een nieuwe huurder voor het onroerend goed dat reeds gedurende langere tijd leegstaat. Daarmee wordt de zekerheid bereikt dat de nu op de balans opgenomen voorziening voor leegstandskosten voldoende is om de resterende verplichtingen af te dekken.

De marktomstandigheden blijven onzeker. Een krachtig herstel lijkt in 2005 nog niet op te treden. Zoals in het jaarverslag reeds uitgesproken verwacht Simac op basis van de huidige inzichten nog steeds een stabiel jaar maar is het niet mogelijk thans een concrete verwachting uit te spreken. De omzet zal in de lijn liggen met 2004. Sterkere fluctuaties van de resultaten per kwartaal zijn aannemelijk, mede door de invloed van resultaten op deelnemingen.

Directie Simac Techniek NV
Veldhoven, 27 april 2005

Simac Techniek NV pag. 2 van 28 27 april 2005

Persbericht

Waarderingsgrondslagen

Met ingang van 1 januari 2005 wordt de geconsolideerde jaarrekening van Simac Techniek NV. opgesteld volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). Voor een overzicht van de belangrijkste waarderingsgrondslagen onder IFRS en een toelichting op de effecten van de overgang van Dutch GAAP naar IFRS wordt verwezen naar de bijlagen bij dit kwartaalbericht.

Het kwartaalbericht is opgesteld in overeenstemming met IAS 34.

Accountantscontrole

De in dit kwartaalbericht en de bijlagen opgenomen cijferopstellingen zijn niet gecontroleerd door de externe accountant.

Financiële agenda

2005

· Algemene Vergadering van Aandeelhouders: 27 april 2005
· Halfjaarcijfers 2005: 25 augustus 2005 (voor beurs)
· Cijfers 3e kwartaal 2005: 17 november 2005 (voor beurs)

2006

· Jaarcijfers 2005: 2 maart 2006 (voor beurs)

· Jaarverslag 2005: 28 maart 2006

· Cijfers 1e kwartaal 2006: 26 april 2006 (voor beurs)
· Algemene Vergadering van Aandeelhouders: 26 april 2006

Bijlagen


· Geconsolideerde winst- en verliesrekening

· Geconsolideerde balans

· Geconsolideerd overzicht van kasstromen

· Geconsolideerd vermogensoverzicht

· Toelichtingen overgang IFRS

· Activiteitenoverzicht Simac Techniek NV

Corporate website Simac Techniek


· Voor verdere informatie over Simac Techniek NV verwijzen wij u naar onze corporate website www.simac.com.
Simac Techniek NV pag. 3 van 28 27 april 2005

Persbericht


---


Noot voor de redactie (