Gamma Holding N.V.

Persbericht

Ontwikkelingen Gamma Holding 1e kwartaal 2005

In het eerste kwartaal van 2005 bedroeg de omzet van Gamma Holding EUR 212 miljoen (2004: EUR 218 miljoen). Het netto resultaat kwam uit op EUR 6,0 miljoen (2004: EUR 8,4 miljoen). De marges stonden onder druk door hogere grondstofprijzen, die niet in alle gevallen konden worden doorberekend. Verder was er sprake van een negatief effect door een lagere Amerikaanse dollar.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren, Gamma Technologies en Gamma Comfort & Style, met activiteiten op het gebied van transport- en procesbanden, filters, coatings en composieten, zeildoeken, matrastijk, autobekleding en exotische stoffen.

Gamma Technologies

De omzet van de sector Gamma Technologies ontwikkelde zich positief. Belting Technology kon profiteren van een stijging van de vraag in vrijwel alle regio's waar de business unit actief is. Ook de omzet van Coating & Composite Technology steeg, in het bijzonder door gunstige ontwikkelingen bij tentdoek en billboards. De omzet van Filtration Technology bleef achter bij vorig jaar, vooral door tegenvallende export van Europa naar Azië. Per saldo steeg de omzet van deze sector met 2% van EUR 113 miljoen in 2004 naar EUR 115 miljoen in 2005.

Gamma Comfort & Style

Binnen de sector Gamma Comfort & Style bleef de omzet van de business unit Sleep Care Fabrics achter bij vorig jaar. Per saldo bedroeg de omzet van de sector EUR 97 miljoen (2004: EUR 105 miljoen).

De business unit Sleep Care Fabrics ondervond hinder van tegenvallende ontwikkelingen in met name het Verenigd Koninkrijk en Australië. Bovendien leidde verhoogde concurrentie in Europa tot verdere prijsdruk. Om de kostenpositie te verbeteren, intensiveert Sleep Care Fabrics haar strategie om de kosten in overeenstemming te brengen met de spreiding van activiteiten. In dat verband zal in toenemende mate in lage(re) lonen landen worden geproduceerd.

In vergelijking met 2004 lijkt de situatie bij Exotic Fabrics zich te verbeteren. Om de kostenpositie van de business unit verder te versterken, is Gamma Holding voornemens de bedrijfsactiviteiten van Juapong Textiles Ltd. in Ghana per 1 juli 2005 te beëindigen.

Datum 27 april 2005 Titel Ontwikkelingen Gamma Holding 1e kwartaal Pagina 2/2 2005

Juapong spint en weeft katoen tot doek voor eigen productiefaciliteiten in Ghana. Door de lage prijzen voor katoendoek in Azië wordt inkopen goedkoper dan eigen productie. Op dit moment wordt nog onderzocht of het mogelijk is de activiteiten van Juapong geheel of gedeeltelijk aan een derde over te dragen.

IFRS

Met ingang van 2005 worden voor de financiële verslaggeving de International Financial Reporting Standards (IFRS) toegepast. Het vergelijkende netto resultaat van het eerste kwartaal 2004 is op basis hiervan met EUR 0,6 miljoen verhoogd (met name door het wegvallen van afschrijving goodwill). De omzet bleef ongewijzigd.

Vooruitzichten

In dit stadium is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de resultaten van Gamma Holding over geheel 2005.

Dit persbericht vervangt de geplande trading update van mei 2005.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V. Helmond, 28 april 2005