Belgacom

Persbericht - 27 april 2005

Belgacom verkoopt Digital Age Design aan LB ICON

AMSTERDAM, BRUSSEL, STOCKHOLM - 27 april 2005

LB Icon AB, de internationaal actieve full service provider op het gebied van digitale marketing en technologie, kondigt vandaag de overname van het in Brussel gelegen Digital Age Design ("DAD") aan. Met 63 personeelsleden en een jaarlijkse omzet van meer dan 7,2 miljoen EUR is DAD het voornaamste digitalemarketing- en technologiebedrijf in België. Het bedrijf werd in 1995 opgericht door Benoit Lips en wordt verkocht door Belgacom, dat sinds 1997 een meerderheidsaandeel van 85% in DAD heeft. De transactie verloopt via een betaling in cash en een uitwisseling van aandelen.

Belgacom zal zich verder blijven focussen op zijn kernactiviteiten en heeft daarom besloten DAD te verkopen aan een bedrijf dat zich toespitst op digitale marketing en technologie. LB Icon biedt DAD een steviger en gerichter platform, waardoor DAD niet alleen op de Belgische markt, maar ook op Europees niveau kan concurreren. Dit brengt uitgebreide mogelijkheden binnen het bereik van de huidige en toekomstige klanten, de werknemers en het management van DAD.

Robert Pickering, CEO van LB Icon: "Wij zijn bijzonder tevreden DAD aan ons bedrijf te kunnen toevoegen. Als we rekening houden met ons andere Belgische filiaal, Winsome, dat we hebben overgenomen in maart 2004, zijn we op het gebied van digitale marketing en technologie nu de belangrijkste speler op de Belgische markt. DAD is ook zeer complementair met onze andere organisaties, vooral in Nederland. Benoit en zijn managementteam vormen een ervaren groep professionals, die onze groei in België zal aansturen en een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige uitbreiding van ons dienstenaanbod op pan-Europees niveau."


********

Over Belgacom

Belgacom (Euronext Brussel) is het voornaamste telecommunicatiebedrijf in België en marktleider op verschillende gebieden, onder meer de vaste telefoonlijnen (retail en wholesale), de mobielecommunicatiediensten en de breedbanddata- en -internetdiensten. Over het boekjaar afgesloten op 31 december 2004 bedroegen de totale opbrengsten van de Groep 5 540 miljoen EUR en de bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (exclusief de niet-terugkerende elementen) 2 394 miljoen EUR.

Over LB Icon

Het Nederlands/Zweedse LB Icon (Euronext Amsterdam, OMX Stockholm: ICON) is een van de voornaamste internationale full service providers op het gebied van digitale marketing en technologie. Het bedrijf biedt een brede waaier van diensten met betrekking tot strategie, branding, digitale marketing, communicatie en technologie aan zakelijke klanten. LB Icon is een pionier in het ontwerp en de implementatie van creatieve digitale en technologische oplossingen voor alle digitale kanalen, zoals internet, mobiele telefonie en interactieve televisie. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 700 professionals, voornamelijk gevestigd in belangrijke Europese en Amerikaanse steden zoals Amsterdam, Londen, New York, St. Louis, Washington DC, Brussel, Munchen, Berlijn, Madrid en Milaan. De aandelen van LB Icon worden verhandeld op Euronext Amsterdam en OMX Stockholm (symbool: ICON).

Over DAD

DAD werd opgericht in 1995 en is gevestigd te Brussel. Het bedrijf staat vandaag bekend als een van de belangrijkste leveranciers van professionele internetdiensten op de Belgische markt. DAD stelt vandaag ongeveer 63 specialisten tewerk in drie grote disciplines: interactieve marketing en communicatie, e-commerce en bedrijfswebsites. DAD is bekend voor zijn expertise op het gebied van de ontwikkeling van webinterfaces die zijn georiënteerd op de gebruiker en mag de belangrijkste instellingen en grote bedrijven in België tot zijn klanten rekenen.

.........…….

Meer informatie:

De persdienst van Belgacom:

Thierry Bouckaert, tel. +32 2 202 82 50 of +32 475 22 22 00

Jan Margot, tel. +32 2 202 85 01 of + 32 475 58 50 37

E-mail: press@belgacom.be - website: www.belgacom.com

LB Icon:
Robert Pickering Theo Cordesius
Chief Executive Officer Chief Operating Officer
Amsterdam: tel. +31 20 460 4500 Amsterdam: tel. +31 20 460 4500 Stockholm: tel. +46 8 5223 9000 Stockholm: tel. +46 8 5223 9000 E-mail: robert.pickering@lbicon.com E-mail: theo.cordesius@lbicon.com Corporate website: www.lbicon.com