Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 126 JAB
Datum: 27 april 2005

Kruispunten N359 bij Workum snel veiliger

De provincie Fryslân wil met reconstructies en verkeerskundige maatregelen de provinciale weg N359 bij Workum veiliger maken. De noodzaak om de afslagen Workum-Noord en Workum-Centrum op korte termijn aan te pakken is erg groot, gezien het grote aantal ongevallen in de afgelopen vijf jaar. Gedeputeerde Staten hebben daarom een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van een definitief ontwerp. De gemeente Nijefurd draagt bij aan de uiteindelijke kosten van de realisatie.

Het project Workum bestaat uit een herinrichting van de twee kruispunten N359 - afslag Workum-Noord/Nijhuizum en N359 - afslag Workum-Centrum/station, het aanleggen van een parallelweg voor landbouwverkeer tussen deze kruispunten en het verlagen van de maximumsnelheid tot 70 km/u op de hoofdweg tussen beide kruisingen. Het kruispunt Workum-Noord zal omgebouwd worden tot een T-aansluiting. De tak met het minste verkeer (vanuit richting Nijhuizum) wordt omgeleid via de aan te leggen parallelweg naar de afslag Workum-Centrum. De meest passende oplossing voor dit laatste kruispunt vormt een rotonde. Vooral met het oog op het drukke vracht- en busverkeer van en naar het industrieterrein en het NS-station.

Gedeputeerde T. Baas: "Mede op basis van nadrukkelijke verzoeken van de bewoners van de aanliggende woonwijk, hebben wij besloten om het wegvak van de N359 tussen beide kruispunten te voorzien van stil asfalt. Overigens zetten we er op in om eind 2005 met aanleg van de rotonde en de parallelweg te beginnen. De overige activiteiten staan in 2006 op de rol."


---- --