Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 27 april

* MAN IN ZIJ GESTOKEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde woensdagmorgen omstreeks half twee een onderzoek in de Witte de Withstraat in, nadat een melding was binnengekomen dat een man op straat was neergestoken. In een portiek werd een gewonde 25-jarige man uit Rotterdam aangetroffen. Het slachtoffer dat in zijn zij was gestoken, werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche stelt een nader onderzoek naar de toedracht van de steekpartij in.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks half negen vond in de omgeving Maashaven een schietpartij plaats. Hierbij raakte een 21-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer wist op eigen gelegenheid een winkel binnen te gaan, waarna de politie gealarmeerd. De man werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek naar de
* JONGEN BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vier werd op het Langepad een vijftienjarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd benaderd door enkele mannen. Onder bedreiging van een mes werd de mobiele telefoon van de 15-jarige Rotterdammer weggenomen, waarna de berovers met de buit vluchtten in onbekende richting.

Uitgave dinsdag 26 april

* AUTOMOBILIST OVERLEDEN NA AANRIJDING
OUDE TONGE - Een 53-jarige automobilist uit Oude Tonge is maandagavond overleden na een aanrijding op de Heerendijk. Rond kwart voor elf reed de man met zijn auto frontaal tegen een stilstaande auto en raakte bekneld. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* VIJFTIEN JONGEREN BEKENNEN 75 FIETSENDIEFSTALLEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Krimpen aan den IJssel heeft met de aanhouding van vijftien jongeren in de leeftijd variërend tussen de veertien en de zestien jaar, allen afkomstig uit Rotterdam, maar liefst 75 fietsendiefstallen opgelost. De diefstallen werden gepleegd op diverse locaties in Krimpen aan den IJssel, Prins Alexander-Noord en Rotterdam-Noord gedurende de periode van mei 2004 tot aan november 2004. De politie kwam de jongeren op het spoor nadat in oktober 2004 een getuige van een fietsdiefstal de politie waarschuwde en een nauwkeurig signalement wist op te geven. Aan de hand van dit signalement wist de politie de identiteit van de 14-jarige verdachte te achterhalen. Gedurende het onderzoek bleken in totaal vijftien jongens, die onderling geen relatie met elkaar hadden, verantwoordelijk te zijn voor tientallen fietsendiefstallen. De fietsen werden doorverkocht aan een heler. De opbrengst ging voornamelijk op aan uitgaan, eten en drinken. Op dinsdag 12 april jl. werd de heler, een 47-jarige Rotterdammer aangehouden. Binnenkort zullen alle verdachten zich moeten verantwoorden tegenover de (kinder)rechter. De aangiftebereidheid voor fietsendiefstallen bleek tijdens het onderzoek erg laag te liggen. Veel mensen denken blijkbaar dat het doen van aangifte geen zin heeft. Wanneer er echter opsporingsindicaties aanwezig zijn, wordt er wel degelijk een onderzoek gestart. In deze zaak werden slechts twaalf aangiften opgelost. Echter door de verdachten zijn 75 zaken bekend. Voor het doen van aangifte van een fietsendiefstal kunt u bellen met telefoonnummer 0900-8844 om zo telefonisch aangifte te doen of via het internet www.politie-rijnmond.nl.