Politie Hollands Midden

Datum: 27 april 2005

Rijnsburg Verlaten plaatsongeval, getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op dinsdag 26 april waarbij de bestuurder van een auto is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 21-jarige automobilist uit Katwijk reed omstreeks 20.20 uur over de Noordwijkerweg in de richting van Rijnsburg toen uit tegenovergestelde richting een blauw/ paarse auto kwam aangereden. Ter hoogte van de Kloosterschuurlaan hield deze bestuurder niet zoveel mogelijk rechts waardoor er bijna een aanrijding ontstond met de Katwijker. De Katwijker ontweek de auto door naar rechts te sturen richting het fietspad. Door het hoge gras zag hij echter enkele paaltjes over het hoofd en reed tegen de palen aan. De auto van de Katwijker raakte total loss. De blauw/ paarse auto is doorgereden in de richting van Noordwijk. Volgens een getuigen betreft het vermoedelijk een Renault, type Laguna. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Noordwijk Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met een vechtpartij op donderdag 24 maart omstreeks 03.30 uur. De vechtpartij vond plaats aan de Van Berckelweg tussen twee groepen jongeren. De twee groepen fietsten 's nachts na het uitgaan respectievelijk richting Voorhout en Sassenheim. De twee groepen kwamen met elkaar in aanraking na een woordenwisseling en dit ging over in een vechtpartij. Tijdens de vechtpartij werd een 17-jarige Voorhouter mishandeld door drie jongens uit Sassenheim. De drie jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar zijn aangehouden en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda Getuigen van mishandeling gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op zaterdag 23 april. Omstreeks 23.30 uur werden een 19-jarige Gouwenaar en zijn vriendin op de Voorwillenseweg mishandeld door een groep jongeren. De twee fietsten in de richting van de Joubertstraat toen zij ter hoogte van de brug om een fiets met zwarte fietstas heen moesten. Aan beide zijden van de brug stonden in totaal zeven personen met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Bij het passeren voelden de jongen en zijn vrienden dat er voorwerpen naar hen werden gegooid. De twee werden hierna ook uitgescholden en nageroepen. De Gouwenaar en zijn vriendin werden vermoedelijk met takken geraakt. De Gouwenaar raakte bovendien gewond aan het hoofd. De politie is op zoek naar getuigen. Meerdere personen, getuigen, zijn volgens de twee fietsers die avond langs gefietst. De politie verzoekt hen contact op te nemen.

Waddinxveen Rijden onder invloed

Op 26 april omstreeks 22.00 uur hield de politie tijdens een alcoholcontrole op de Beijerincklaan een 24-jarige automobiliste uit Mepppel aan voor rijden onder invloed. De bestuurder blies 315 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod voor 2 uur.

Reeuwijk Verkeersongeval met letsel

Op 26 april omstreeks 18.00 uur vond op de Goudestraatweg een kettingbotsing plaats waar drie automobilisten bij betrokken waren. Een van de bestuurders liep daarbij nekklachten op. Een van de automobilisten zag te laat dat de bestuurder voor hem remde voor stilstaand verkeer en botste met zijn auto tegen hem op. Door de botsing vloog het voorste voertuig naar voren en ramde een andere auto voor hem. De botsing veroorzaakte een verkeersopstopping waarbij het verkeer moest omrijden.

Gouda Automobilist rijdt door na aanrijding Op 26 april omstreeks 21.00 uur werden een 26-jarige fietser en haar 14-jarige dochter uit Gouda op de Landluststraat aangereden door een auto. De automobilist zou vervolgens hard zijn doorgereden en sloeg rechtsaf naar de Plaswijckweg. De vrouw en haar dochter liepen schaafwonden op en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Getuigen van overvallen gezocht

Politie Hollands Midden vraagt in een extra nieuwsbericht bij de regionale omroep RTV West op donderdag 28 april aandacht voor twee overvallen op winkels aan de Herenhof in Alphen aan den Rijn. Zaterdag 23 april, omstreeks 11.00 uur vond een overval plaats op een winkel aan de Keizershof. Een onbekende man kwam het kantoorgedeelte van de winkel binnen en bedreigde daar het aanwezige personeel. Onder deze bedreiging heeft de man een onbekend geldbedrag meegenomen. Dinsdagmiddag 26 april vond een mislukte overval plaats op een winkel in huishoudelijke zaken aan de Herenhof. Een nog onbekende man drong rond 14.00 uur het kantoorgedeelte van de winkel binnen en bedreigde de daar aanwezige twee medewerksters met een mes. Hij eiste geld. De dames wisten het kantoor te ontvluchten, de deur dicht te gooien en dicht te houden. De gealarmeerde politie trof de overvaller niet meer in het kantoor aan. Hij had kans gezien het pand aan de achterzijde te verlaten. De politie vermoedt dat het hier om dezelfde overvaller gaat. De politie zal een foto van de vermoedelijke dader in het extra nieuwsbericht tonen.

Leiderdorp Aanhouding na mishandeling Naar aanleiding van een mishandeling van 24 februari heeft de politie een verdachte aangehouden. De mishandeling vond plaats op de Splinterlaan omstreeks 21.15 uur. Drie jongens kwamen met elkaar in aanraking na een botsing met de fiets. Een 21-jarige Leiderdorper kreeg hierbij klappen van een 15-jarige Leidenaar. De 15-jarige Leidenaar is aangehouden. De andere jongen, een 16 jarige Leidenaar, is verhoord. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn. Het extra nieuwsbericht volgt na het regionale journaal van 18.15 uur.

Leiderdorp Diefstal uit bedrijf Op 27 april, omstreeks 01.00 uur in de ochtend hield de politie twee 21-jarige mannen uit Leiden aan op het Elisabethhof. De mannen zouden zijn binnengeslopen in de keuken van een hotel en werden daar betrapt door de nachtportier. De inbrekers gingen er vervolgens vandoor met vermoedelijk drank, maar werden even later door de nachtportier en een medewerker van het hotel gepakt en overgedragen aan de politie. Beide mannen zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Diefstal na babbeltruc Op donderdag 21 april, omstreeks 12.00 uur, is een 87-jarige bewoonster van het Lambertushof via een babbeltruc bestolen van haar pinpas. Een nog onbekende man is met de vrouw in de lift gestapt van het appartementencomplex onderweg naar haar appartement. De man moest "toevallig" bij haar een plantje bezorgen. Daarvoor diende zij wel bezorgkosten te betalen. Dit kon zij met haar pinpas doen, waarvoor de man een pinapparaat bij zich had. Tijdens het pinnen keek de man met haar mee en wist vervolgens haar pinpas te ontvreemden door een pinpasje van iemand anders na het pinnen af te geven. De zoon van de vrouw hoorde het verhaal en lichtte direct de politie in. Inmiddels bleek al een groot geldbedrag van haar rekening afgeschreven te zijn.

Leiden Rijden onder invloed Op dinsdag 26 april, omstreeks 01.45 uur, heeft de politie op de Jan van Houtkade een 52-jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man blies 365 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De automobilist kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Leiden Aanhouding na mishandeling Een 17-jarige Leidenaar is aangehouden op dinsdag 26 april op verdenking van mishandeling van een 16-jarige Leidenaar. De mishandeling vond plaats aan de Haagweg op vrijdag 15 april rond 13.00 uur. De 16-jarige Leidenaar had een klap gekregen van de 17-jarige na een meningsverschil. Hierbij liep de 16-jarige een hersenschudding op waarna hij naar het LUMC is overgebracht ter controle.

Leiden Rijden zonder rijbewijs en onder invloed Afgelopen dinsdag 26 april, omstreeks 20.30 uur, hield de politie een 51-jarige autobestuurder uit Gouda op het Morssingelterrein aan. De man bleek onder invloed en werd aan de blaastest onderworpen. De test wees een uitslag van 405 ug/l aan, terwijl de limiet 220 ug/l is. Ook reed de automobilist zonder rijbewijs. De man verklaarde dat deze eerder was ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

--- --- einde berichten --- ---

Postbus ( Politie Hollands Midden Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 9801 Fax 9801



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --