Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 april 2005

Aanhoudingen na openlijk geweld

Twee mannen aangehouden na mishandeling en openlijk geweld t.o.v. politiemensen

Almelo

Werd dinsdagavond 26 april tegen middernacht gemeld dat er problemen waren in een horecagelegenheid aan de Anemoonstraat in Almelo. Bleek dat de 55 jr. eigenaar moeilijkheden met een tweetal klanten had gehad die nog bier wilden kopen, maar dit werd niet meer toegestaan in verband met het reeds gesloten zijn van de gelegenheid. Tevens was door een van de twee getracht de kassa te openen. Toen de eigenaar dit verhinderde werd hij door de twee een aantal keren geslagen. Buiten wilden de twee, een Almeloer van 27 jr. en een man uit Sneek van 35 jr., opnieuw de eigenaar te lijf in het bijzijn van de politiemensen, die dit verhinderden. Een van de politiemensen kwam hierdoor in het gedrang en kreeg een aantal klappen o.a. op zijn hoofd. Door gebruik te maken van de pepperspray kon het verzet worden gebroken en konden de twee worden aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht worden opgesloten. Beiden zijn in verzekering gesteld en een onderzoek naar ieders aandeel zal worden gedaan. De 55 jr. eigenaar heeft aangifte gedaan. (05-051344)

Aanhouding na onderzoek

Man aangehouden na onderzoek inbraak in bedrijf

Denekamp

In het weekend van 25 op 29 maart jl. werd er ingebroken bij een bedrijf aan het Kerkplein in Denekamp. Een toegangsdeur was destijds verbroken en een kluis met daarin o.a. een groot aantal bonnen als VVV-bonnen en bioscoopbonnen werd meegenomen. Een onderzoek werd door de politie ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd dinsdag 26 april een 29 jr. Almeloer in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt van mogelijke betrokkenheid bij deze zaak verdacht. De 29 jr. is opgesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. (05-037581)

Aanhouding na openbare schennis

Man aangehouden die in het openbaar plast en masturbeert

Enschede

Dinsdagavond 26 april werd omstreeks 21.15 uur gemeld dat op de Oude Markt een man tegen het zogenaamde brandmonument stond te plassen. Ter plaatse werd bovendien duidelijk dat hij niet alleen had staan plassen maar ook had staan masturberen. De man, een 38 jr. Enschedeër, was bij de komst van de politiemensen nog ter plaatse en kon worden aangehouden. Aan het bureau is hij in eerste instantie in verband met zijn overmatig alcohol gebruik in een dronkenmanscel opgesloten. De 38 jr. is in de loop van woensdag de 27e afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-051315)

Winkeldief is veelpleger

Veelplegende winkeldief aangehouden en moet zich bij justitie verantwoorden

Enschede

Dinsdagmiddag 26 april om ongeveer 14.45 uur werd doorgegeven dat bij een van de winkels aan de Kalanderstraat in Enschede een winkeldiefstal had plaatsgevonden. Een man was de winkel uitgelopen met medeneming van een fles parfum zonder deze te betalen. Een signalement van de man werd doorgegeven. Om ongeveer 15.15 uur werd deze man gesignaleerd in de hal van het hoofdbureau van politie, hem werd daarop gevraagd even mee te gaan hetgeen hij deed. Door een medewerkster van de winkel werd even later de man, een 26 jr. Enschedeër, voor de volle 100 % herkend al zijnde de man die de fles parfum had meegenomen. Hij is aangehouden en opgesloten. Omdat de 26 jr. te boek staat als veelpleger is hij in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld en hij zal donderdag de 28e bij justitie worden voorgeleid. (05-05164)


---- --
dinsdag 26 april 2005

(

Gewijzigde openingstijden bureau Haaksbergen

Vanaf 1 mei zijn de openingstijden van het politiebureau in Haaksbergen gewijzigd.

De nieuwe openingstijden zijn: Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 Vrijdag koopavond 18:00 - 21:00 Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Voor het doen van aangifte of andere zaken kan men tijdens de openingstijden terecht. Ook is het mogelijk in overleg een afspraak te maken buiten de openingstijden om. Vanaf september 2004 is het mogelijk via internet aangifte te doen voor een beperkt aantal zaken, namelijk: diefstal fiets/bromfiets, winkeldiefstal, inbraak in auto, vernielingen met als voorwaarde dat er geen dader bekend is, er geen duidelijke dadersporen zijn en dat het feit op de openbare weg plaats heeft gevonden. Deze mogelijkheid zal in de toekomst vermoedelijk nog verder uitgebreid worden.

Verder is de politie 24 uur per dag bereikbaar op de volgende manieren: Spoed 112
Geen spoed - wel politie 0900-8844 Internet www.politie.nl
-----------------------


---- -- Wijziging openingstijden politiebureau

Haaksbergen

Vanaf 1 mei is het bureau in Haaksbergen op de volgende tijden geopend: Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 Vrijdag koopavond 18:00 - 21:00 Zaterdag gesloten Zondag gesloten


---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 28 april 2005. (1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

Almelo reconstructie
Op dinsdag 6 april 2005 omstreeks 21:10 uur wordt een restauranthouder van Chinese afkomst overvallen. Hij wordt neergeschoten en komt te overlijden. Politie Twente is een TGO gestart en werkt met 20 man aan de zaak. Mensen die informatie kunnen verschaffen over de zaak worden verzocht te reageren.

Hengelo reconstructie
Op maandag 11 april 2005 omstreeks 15:15 uur vindt een gewapende overval plaats in Sanders supermarkt aan de Woolderesweg. De overvaller zet een vuurwapen op het hoofd van een medewerkster en gaat er met de kassalade en een geldbedrag vandoor. Hij wordt opgewacht door een mededader op een rode scooter. Samen rijden ze hard weg. Er zijn signalementen van de daders en de politie vraagt of mensen hen herkennen.

Oldenzaal reconstructie
Op donderdag 17 maart 2005 omstreeks 23:45 uur wordt een man bij zijn woning aan de Morslaan door drie onbekende mannen gedwongen in zijn auto te stappen en naar Deventer te rijden. Daar aangekomen stapt een van de mannen uit en moet hij terugrijden naar Oldenzaal. Hier moet hij zijn geld en mobiele telefoon afgeven. Wanneer de mannen even uitstappen rijdt het man hard weg. Een van de daders komt daarbij ten val. Er zijn goede signalementen: wie kent de daders?

Zwolle foto tonen
Op donderdag 24 maart 2005 omstreeks 14:30 uur spreekt een medewerker van de winkel T for Telecom aan de Diezerstraat een man aan omdat hij winkeldiefstal vermoedt. Deze man bedreigt vervolgens de medewerker met de dood. De man was samen met een man en twee vrouwen. Het viertal staat op camera en gevraagd wordt wie hen herkent.

Zwolle foto tonen
Op 27 juli 2004 tracht een onbekende vrouw bij de ABN-AMRO bank aan de Dijkstraat te Zwolle geld op te nemen met een pinpas die de dag ervoor was gestolen. Zij staat op beeld: wie herkent haar?

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555 (Twente).
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer: 06-53891559 (J. Berkouwer) Secretariaat OM: 038-4962134 (T. Zwart)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --