Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 april 2005


Hulshorst - Wakkere campinggasten


Op woensdag (27-04) ontdekte een campinggast rond 04.30 uur een beginnend brandje in een vuilniskar op een camping aan de Harderwijkerweg. Meteen werden politie en brandweer in kennis gesteld. Het dak van de schuur naast de kar was al een beetje gesmolten. De vuilniskar werd weggetrokken waarna de brandweer de brand gecontroleerd liet uitbranden. Auto's die in de omgeving van de vuurhaard stonden werden door inmiddels wakkere campinggasten op een veilige afstand geplaatst. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een niet goed gedoofde sigaret.


Putten - Inleveren rijbewijs


De politie heeft op dinsdagmorgen (26-04) het rijbewijs ingenomen van een 45-jarige
automobilist uit Waddinxveen. De man haalde op de A28 een politieauto met grote snelheid in. De agenten volgden hem en hielden hem staande thv de gemeente Nunspeet. Na correctie bleek hij een snelheid van 176 km per uur te hebben bereikt waar 120 km per uur is toegestaan. Naast het inleveren van het rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal.


Heerde - Boomstammen op weg


Een 25-jarige automobilist uit Wapenveld ontweek op dinsdag (26-04) rond 20.45 uur een boomstam op de rechterzijde van de rijbaan van de Zwolseweg. Toen hij de auto naar de middenas van de weg stuurde botste hij vervolgens op een tweede boomstam. De velgen aan de linkerzijde van het voertuig raakten beschadigd. Het is niet duidelijk hoe de stammen op de weg zijn gekomen.


Harderwijk - Aanrijding door dierenliefde


Een 35-jarige automobilist uit Harderwijk moest zijn dierenliefde duur bekopen. Toen hij
op donderdag (27-04) rond 00.50 uur over het Engelserf reed week hij uit voor een overstekende kat. Hij belandde hierbij op de andere weghelft en botste op een betonnen afzetblok. De kat bleef ongedeerd maar de auto was total loss.


Harderwijk - Boete voor baldadigheid

De politie kreeg dinsdagmiddag (26-04) de melding dat een jongeman vanaf het perron op het NS-station een voorwerp tegen een trein had gegooid. Gealarmeerde agenten hielden even later een tiener uit Putten aan. Hij bekende een batterij tegen een rijdende trein te hebben gegooid en kreeg een boete voor baldadigheid.


Elburg - Aanrijding onder invloed

Een 21-jarige automobilist uit 't Harde verloor op donderdag (27-04) rond 00.15 uur de macht over het stuur in een bocht van de Oostelijke Rondweg en kwam tegen een boom tot stilstand waarbij de boom geheel werd ontworteld. De man bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1,1. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete
uitgereikt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --