Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 136

datum: 27 april 2005

Camerabeelden Meridiaantunnel voldoen aan verwachting

De gemeente Amersfoort vindt dat de camerabeelden van de Meridiaantunnel voldoen. De camera's zijn geplaatst om onverlaten af te schrikken en opsporing te vergemakkelijken. De constatering die een alerte burger, twee raadsleden en een journalist vorige week deden, klopt deels. Passanten zijn inderdaad midden in de tunnel niet geheel zichtbaar op de camerabeelden. Uit oogpunt van opsporing is dit geen probleem. Passanten kunnen niet ongezien de tunnel in of uit. De scherpe beelden kunnen dus achteraf gebruikt worden om daders te herkennen en op te pakken. Desondanks heeft de gemeente Amersfoort besloten om één camera iets te laten zakken. Door deze ingreep is de gehele tunneldoorgang goed zichtbaar op de camerabeelden. De kans op vandalisme is wel groter, maar dit risico neemt de gemeente Amersfoort.

Afschrikkingeffect
Naast de opsporingsfunctie verwachten gemeente en politie dat er een afschrikkingeffect uitgaat van de camera. Of dit werkelijk het geval is, zal pas na verloop van tijd geconstateerd kunnen worden.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 69 of e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --