Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 april 2005


Doetinchem - Man van tas beroofd


Een 78 jarige inwoner uit Wolfheze werd dinsdagavond op het Erdbrinkplein van zijn tas beroofd. De man werd op de parkeerplaats achter het busstation aangesproken door een onbekende man. Deze vroeg om geld. Nadat de Wolfhezenaar geweigerd had, trok de onbekende man meerdere malen zo hard aan de polstas dat het slachtoffer kwam te vallen. De dader pakte de polstas alsmede een koffer. De polstas werd naar een tweede man gegooid, waarna beiden richting busstation vluchtten. De koffer werd in de vlucht weggegooid. De politie is op zoek naar getuigen. Signalement van de twee; een negroïde man van ongeveer 20 -25 jaar oud, lengte ca. 1.70 m. droeg een bruinkleurige ijsmuts, de andere man had een licht getinte huidskleur. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Gevaarlijk rijgedrag


Agenten hebben dinsdagmiddag rond 12.35 uur twee inwoners uit Doesburg aangehouden. De twee, 20 en 17 jaar oud, zaten samen op een bromfiets en droegen geen helm. Agenten wilden de bestuurder laten stoppen, maar hij ging er met hoge snelheid vandoor. Hierbij maakte hij diverse overtredingen: rijden door rood licht, links langs de middengeleider rijden, geen voorrang verlenen aan voetgangers op het zebrapad en geen voorrang verlenen op een kruising waardoor de twee bijna onder een vrachtauto terecht kwamen. Dit gebeurde op de route Raadhuisstraat, Houtkampstraat en de Terborgseweg. Uiteindelijk botste de bestuurder achter de markthal tegen een slagboom. Het duo vluchtte te voet verder, maar agenten konden hen aanhouden op de Donker Curtiuslaan. Bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. De bromfiets die geen remmen bleek te hebben werd in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.


Hummelo - Politie houdt mannen in gestolen auto aan
Agenten hebben vannacht rond 02.00 uur een 36 jarige man zonder vaste woon- of verplaats en een 40 jarige man uit Didam aangehouden. De agenten wilden de auto controleren, maar de twee gingen er als een haas vandoor richting Laag-Keppel. Op de rotonde raakte de auto van de weg en stopte op een zandpad. Uit onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. Beide personen komen voor op de zogenaamde veelplegerslijst en werden in verband met het onderzoek ingesloten. De auto bleek afgelopen nacht in Warnsveld gestolen te zijn en de politie heeft de benadeelde hiervan in kennis gesteld.


Aalten - Kop - staart aanrijding


Dinsdagmorgen vond op de Bredenvoortsestraatweg een aanrijding plaats, waarbij drie auto's betrokken waren. Een 41 jarige Winterswijkse stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Achter haar remde een 37 jarige Winterswijkse om te stoppen. Een 21 jarige automobilist uit Suderwick (D) had dit laat door en botste tegen de 37 jarige. Door klap botste de 37 jarige tegen de auto van de 41 jarige. De 41 jarige bestuurster had nekklachten en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Een 44 jarige passagier van de 37 jarige Winterswijkse werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Duitse bestuurder bleef ongedeerd.


Etten - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (di/woe) bij een controle op de Zeddamseweg een 44 jarige automobilist uit Terborg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,6 prom. De man kreeg een boete.


Beek - Inbraak in snackbar


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een snackbar aan de Sint Jansgildestraat. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Men ging er vandoor met een lege geldcassette en twee cd's. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.


Rietmolen - Politie treft inrichting hennepkwekerij aan


Agenten hebben dinsdagmorgen bij een politieonderzoek in een schuur aan de St. Isidorushoeveweg een complete inrichting voor een hennepkwekerij aangetroffen. De inrichting werd ontmanteld en de goederen zullen vernietigd worden. Er werd niemand aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --