Politie Zaanstreek-waterland


13:38 27-APR-05
ZAANDAM, WESTZANERDIJK
Man in been geschoten, twee verdachten aangehouden
De politie heeft na een achtervolging twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij. Het slachtoffer, een man uit Zaandam, was in een loods achter zijn woning toen hij in zijn been werd geschoten. Drie mannen vluchtten vervolgens weg in een personenauto richting Thorbeckeweg. Daar werd de auto gezien door gealarmeerde agenten. Door schade aan de auto van de verdachten, veroorzaakt door de in de brug gebouwde bussluis, kon deze niet verder rijden. De drie mannen probeerden er te voet vandoor te gaan. Twee mannen konden vervolgens worden aangehouden. Hierbij heeft een politieman een schot met het dienstvuurwapen gelost. Hierdoor raakte niemand gewond. De derde verdachte kon ontkomen. Er wordt nog naar hem gezocht. De gewonde bewoner van de Westzanerdijk is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

ZAANDAM
Auto verwarde man zoek
De politie zoekt een gifgroene Opel Kadett met kenteken XX-33-RY die ergens werd achtergelaten door een verwarde 49-jarige man uit IJmuiden. De man werd vorige week door agenten in zeer verwarde toestand aangetroffen bij het station in Zaandam. Hij wist nog wel dat hij met een auto was gekomen maar kon zich niet herinneren waar het voertuig stond. Na enig onderzoek kon de man ondergebracht worden bij familie. Zijn auto is echter tot op heden niet teruggevonden. Als u de auto ergens ziet staan wordt u verzocht te bellen met wijkteam Poelenburg via 0900-8844.

15:26 26-APR-05
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Plank door voorruit
Een 24-jarige man uit Schermerhorn kreeg een plank door de voorruit van zijn auto toen hij op de A8 reed vanuit de richting Amsterdam. Voor hem reed een 44-jarige man uit Purmerend met een bestelbusje die de plank had verloren. De plank kwam door de ruit net naast de bestuurder terecht. Hij had alleen wat ontvellingen aan zijn rechter hand. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Purmerender voor het verliezen van zijn lading en tegen de man uit Schermerhorn omdat hij niet in het bezit bleek van een rijbewijs en zijn auto niet is verzekerd.

16:33 26-APR-05
PURMEREND, WORMERPLEIN
Winkelende dief aangehouden
De politie heeft een 34-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. Personeel van een kledingwinkel had gezien dat de man enkele goederen mee nam zonder af te rekenen. Er werd aan de politie een goed signalement doorgegeven en agenten die naar de verdachte uitkeken konden hem na enige tijd inrekenen. De man had naast de goederen uit de kledingwinkel ook niet afgerekende spullen uit een supermarkt bij zich. Na het verhoor, waarin de diefstallen werden bekend, is de man heengezonden.


18:49 26-APR-05
MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7
Politie zoekt eigenaresse uitlaat
De politie is op zoek naar de bestuurster van een rode Seat Marbella die op de snelweg de uitlaat van haar auto heeft verloren. Een 36-jarige motorrijder uit Venhuizen reed vanuit de richting Zaandam over de verloren uitlaat en sloeg over de kop. Hij is met vermoedelijk licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Nadat de bestuurster van de Seat het onderdeel van haar auto had verloren is zij gestopt op de vluchtstrook en heeft daar gesproken met de bestuurder van een BMW, die een lekke band had opgelopen door de uitlaat. De man wilde zelf wel voor de schade opdraaien en de vrouw is vervolgens verder gereden in de richting van Hoorn. Deze vrouw en getuigen die nog niet bij de politie bekend zijn worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Purmer in Purmerend via 0900-8844.

01:16 26-APR-05
MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7
Met drank op tegen vangrail
De politie heeft een 61-jarige man uit Kwadijk aangehouden die wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een aanrijding. Na een melding dat een auto op de A7 bij Hoorn tegen de vangrail was gereden en doorgereden troffen surveillerenden agenten de Kwadijker bij zijn flink beschadigde auto aan op de vluchtstrook bij Middenbeemster. Na een blaastest op straat werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Purmerend. Daar blies de man drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het controleapparaat. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de verdachte is na verhoor heengezonden.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-270405

14:00-17:45 26-APR-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Verkeerscontrole
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer en de Wibautstraat in Zaandam hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden.
In totaal werden negentien boetes uitgedeeld. Elf mensen droegen geen gordel, verder werden zes boetes uitgedeeld voor het rijden met (met folie) beplakte ramen, het niet bij zich hebben van een rijbewijs, het rijden door rood en het niet gebruiken van de rijbaan (als bromfietser).
Ten slotte werden op de Wibautstraat nog drie hardrijders aan de kant gezet.

09:45-12:00 26-APR-05
PURMERLAND

Eén op de tien te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de doorgaande weg in Purmerland reed dinsdagochtend één op de tien bestuurders te hard. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 87 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.


19:15-21:30 26-APR-05
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Weinig hardrijders
Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft werd dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden. Van alle bestuurders hield 97% zich keurig aan de snelheid. Slechts een tiental weggebruikers reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Dinsdagochtend werd op de Provincialeweg in Wijdewormer ook gecontroleerd. Hier was het aandeel bestuurders dat zich aan de snelheid hield zelfs 99% (600 voertuigen passeerden de controle en slechts vijf bestuurders reden te hard).


---- --